A Kúria határozatát hat hónapja hogy kezeimhez kaptam, e határozat ellen élhetek e perújítással?
Figyelt kérdés
A Kúria határozatából megállapítható az hogy az elsőfokú bíróság hiányosan küldte meg az ügyben keletkezett iratokat, irat betekintés alkalmával megállapíthatóvá vált hogy számos bizonyítékaim eltűntek, azokat nem lehet megtalálni az aktákban. Írásban kértem az elsőfokú bíróságot hogy küldje meg a részemre azokat az iratokat amelyeket nem találtam az irat betekintés alkalmával.Panaszomat a bíróság elnöke megvizsgálta és elismerte azt hogy valóban több beadványomat nem lehet fellelni, ezért elnézést kért Tőlem. Már az eljáró bíró nem dolgozik azon a bíróságon. Az a szomorú tény hogy amiket a Kúria nem tudott értékelni a hiányukból eredően ezért lettem pervesztes a Kúria előtt is. Kérdezem a fenti estemben milyen perorvoslattal élhetek, az is bizonyított hogy ezt az ügyet indokolatlanul elhúzta az eljáró bíró, ellentétben a törvény azt írja elő hogy a bírónak kötelessége a peres eljárást mielőbb lezárnia az igazságos határozattal. Ez az ügy 9 és fél évig folyt.2017. márc. 22. 16:59
1/4 anonim válasza:
Ügyvéd.. ennyiből senki nem fogja neked megmondani..
De mivel jogerőre emelkedett, csak akkor tehetsz valamit, ha esetleg új bizonyítékod van, bár lehet más módja is. Szóval: ügyvéd.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Kérdezem azt még hogy egy Kúria jogerős határozata ellen még milyen jogorvoslati lehetőségem van? Esetleg perújítás? Olyan ujj el nem bírált bizonyítékokkal, mint Pl. a KSH tól kapott elvárható átlagkeresetek, amelyekből már pontosan ki lehet számolni az elvárható átlagkereset és a rokkant nyugdíjam összegének különbözetét nettó összegre gondolok, jövedelem pótló havi járadékként.Mivel az állapotom nagymértékű rosszabbítását állapította meg az Igazságügyi orvos szakértő, amit a munkáltató okozott nekem, ezt is megállapította. Indítsak egy újabb pert, a munkáltató ellen?
2017. márc. 23. 11:31
4/4 anonim válasza:
perújítást kérhetsz még mindig ... egy jobb jogász megtalálja az indokot, akkor is ha nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!