Van még olyan, hogy az állam visszamenőleg 6 hónapot kifizet gyermektartásdíjjat?
Bírósági végzés van gyermektartásdíj megállapítva. Édesapa nem fizet 1 éve. Beadtam a kérvényt a bíróságra,hogy tíltsák le a számlájáról. Átadták végrehajtókhoz, onnan most kaptam meg a jegyzőkönyvet. Bementem a gyámhivatalra és közölték,hogy nem kapok semmit visszamenőleg!
Akkor most már nincs olyan,hogy 6 hónapot visszakapok?
Én úgy tudom, ez csak akkor van, ha most kérted volna a gyerektartás megállapítását.
De a te esetedben már van bírósági határozat, az alapján beperelheted a bíróságon az elmaradt díjért.
Nincs olyan, hogy "már". Az állam soha nem is előlegezte meg visszamenőleg a gyermektartásdíjat. A kötelezetten kell követelned!
Maga a támogatás pedig akkor kapható, ha a kötelezett (aktuális) gyermektartási fizetése behajthatatlan.
Köszönöm a válaszokat!
Én úgy tudtam,hogy 6 hónapot visszamenőleg az állam kifizet. De akkor ez nincs!
Én időben jeleztem a bíróságon hogy nem kapok gyermektartásdíjat. Ők átadták a végrehajtóknak és eddig húzták a dolgot!
Nem az én hibámból ment el 1 év, amitől ezek szerint búcsúzhatok. És ilyen könnyen megússza az édesapa! :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!