Ha a munkaszerzodesemben meghatarozott oraberem elter a jovedelemkifizetesi lapon feltuntetett orabertol, akkor mi a teendo?
Figyelt kérdés
Hova lehet ezzel fordulni? Megbizasi szerzodesrol van szo. Legyen szives egy hozzaerto valaszolni.2017. márc. 11. 07:17
1/9 anonim válasza:
Először pl. döntsd el, hogy megbízási- vagy munkaszerződés.
2/9 A kérdező kommentje:
Megbizasi...
2017. márc. 11. 09:22
3/9 A kérdező kommentje:
Mivel a megbizasi szerzodes is munkaszerzodes ezert irtam igy, de irtam a vegen, hogy mirol lenne szo. Segitseget kerek, nem beszolast.
2017. márc. 11. 09:24
4/9 anonim válasza:
Mondjuk első nekifutásban szólni kellene a főnöknek, meglehet, hogy a könyvelő/bérszámfejtő volt figyelmetlen, és valakivel keverte az adataidat.
5/9 anonim válasza:
A megbízási szerződés NEM munkaszerződés, még a háttérjogszabály is más. (Ptk. és nem Mt.)
Szóval ahelyett, hogy okoskodsz, írj ki értelmes kérdést. Vagy, ha olyan okos vagy, hogy te mindent jobban tudsz, akkor meg ne kérdezz.
6/9 anonim válasza:
Kedves 1-es, 5-ös!
Igazad van, valóban nem egyértelmű ilyen értelemben a feltett kérdés!
De akár munkaszerződés, akár megbízási szerződés:
a benne szereplő órabérnek és a bérszámfejtési lapon szereplő órabérnek egyformának kell(ene) lennie!!
És a kérdés lényegében erre vonatkozott, hogy lehet-e a kettő között eltérés!???
A válasz: nem, nem lehet eltérés, akármilyen szerződés is született, a bérlapon is ugyanannyi órabérnek kellene lennie, mint a megkötött szerződésben.
7/9 A kérdező kommentje:
Jol tudom, hogy a Ptk. foglalja magaban. Mivel munkara vonatkozik, ezert batorkodtam munkaszerzodesnek hivni, de ugy latom ezzel nagyon nagyot vetkeztem, a pokolba jutok... KOSZONOM SZEPEN az epito jellegu hozzaszolast.
2017. márc. 11. 09:45
8/9 A kérdező kommentje:
Koszonom utolso, en is erre jutottam, hogy a berekre vonazkoztatva nem hiszem, hogy olyan nagy elteres lenne a ket szerzodest illetoen. Nem konyvelesi hiba, mert kiszamolva tetelesen a fizetesem 800 ftea jott ki.
2017. márc. 11. 09:47
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!