Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális a torrentezés Magyaror...

Legális a torrentezés Magyarországon?

Figyelt kérdés
Igazából többfajta cikket próbálta végigolvasni de elég nagy kuszaság maradt bennem. Itthon a magánfelhasználókat büntetik? Hazai torrentoldal esetén vagy esetleg ha külföldi oldalról töltök le?
2017. márc. 8. 10:59
1 2
 11/14 taklamakan válasza:
100%
Az, aki egyszerű felhasználóként saját céljaira letölt, és ezzel meg is oszt adatokat már nyilvánvalóan nem okoz akkora vagyoni hátrányt, mint az első megosztó, így cselekménye büntetőjogi szempontból nehezen értékelhető, cselekménye általában az említett (5) bekezdés miatt nem bűncselekmény.” – hangsúlyozza Dr. Sárközi Alexandra.
2017. nov. 4. 17:46
 12/14 anonim válasza:

2-es válaszoló annyi baromságot hordott össze, hogy nem bírtam ki nevetés nélkül...

Magáncéllal vagy bármilyen más céllal, de nem készíthetsz másolatot, semmilyen kölcsönkért DVD-ről, max házi videókról, amik nem jogvédettek.

Torrentezésnél hogy ezzel a nyílvánosság felé közvetítéssel mit akar mondani, szerintem ő maga sem tudja, de nem kell hozzá engedély. Ha nem jogvédett dolgot töltessz le, legalás a torrentezés és kész, ellenkező esetben pedig nem az.

2018. jún. 16. 03:07
 13/14 anonim válasza:
A torrentezés önmagában legális, amennyiben olyan fájlokat töltesz fel/le, amelyek nem jogvédettek, szabadon terjeszthetőek. Pl.: ha egy saját videófejlodat torrentezed, az teljesen legális. A jogvédett fejlok le /feltöltése pedig semmiesetre sem legális, habár úgy tudom, hogy magyarországon nem büntetik a letöltést...
2018. jún. 16. 17:58
 14/14 anonim válasza:

Előző vagyok, "videófájlokat" akart lenni.

Kicsit utánanéztem Wikipédián, és ezt találtam:

"A BitTorrent protokollt széles körben használják szerzői jogok megsértésére, ami különböző jogi ügyekhez vezetett. Maga a technológia teljesen jogszerű, azonban ennek használata során szerzői joggal védett anyagokat vagy más törvénytelen anyagot lehet közzétenni. [...]"

[link]

2018. jún. 16. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!