Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Postai meghatalmazással egy...

Postai meghatalmazással egy ismerősöm jövedelmének felvételére pontosan milyen kötelezettséget vállalok magamra?

Figyelt kérdés
A postán egy ismerősömnek közösen kitöltöttünk egy meghatalmazást, hogy ezentúl felvehetem neki a szociális járulékát, mivel ő olyan helyzetben volt, hogy nem tudta volna fölvenni. Pár hónapig felvettem neki, majd oda is adtam, sajnos nem tanúk jelenlétében. Viszont most meg rendőrség ügyet csinált belőle, hogy nem adtam oda neki mindet. Szóval az lenne a kérdésem, hogy kötelezhetnek-e rá, hogy fizessen neki ki még egyszer azt a pénzt, amit már egyszer megkapott tőlem?
2017. márc. 3. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Neki kell bizonyítania,hogy te nem adtad oda.Ahogy írod tanú nincs ,gondolom részéről is így van. Kb milyen összeg? Talán nem is jut el peres eljárásig.
2017. márc. 3. 14:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Kb. 60 ezer az összes, de fogalmam sincs, ebből mennyit követel. Lehet, hogy az összeset. Elég k*csög az ürge, minden a pofájára fér... De végülis akkor nekem nem kell bizonyítani, hogy átadtam neki a pénzt, így nem tud mit csinálni. Ennek örülök. Köszi a választ, ment a zöld.
2017. márc. 3. 15:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha eljut a perig is rajta a bizonyítási kényszer. Neked csak tagadnod kell végig az ügyben.
2017. márc. 3. 15:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor menjen a per.Ha ennyi pénze van , tárgyalás ügyvéd stb. Valóban kínai agyagedeny akkor.😁 Lehet , még becsületsértés miatt is elmarasztalja a bíróság.
2017. márc. 3. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!