Adott egy gáz- riasztó piszoly, részletek lent?
Üdv kedves Olvasó.
A napokban vételeztem egy Keserű Pitbull 90mm/380R Blanc forgótáras kézifegyvert.
Műanyag MKH, A4-s méretű MKH mind megvan hozzá, gondolom innentől az itthontartása jogtiszta.
Na most. Ha esetleg autóban szeretném hordani/vinni/tartani , illetve magammal az utcán (tokban, "rejtve") , Mi a kötelességem?
Úgy hallottam, beviszem a rendőrségre, az MKH-val együtt, s kérek rá engedélyt? MIlyen követelményei vannak ennek? Esetleg mennyi pénzbe kerül? Milyen kérdésekre számítsak ? Milyen papírokat vigyek magammal?
9 mm az, nem 90 :)
Beviszed a yardra (töltetlenül), az MKH-val (ami az engedély kiadásának a feltétele, nem az otthon tartásnak). Kitöltöd a papírokat, fizetsz 2000 Ft-ot. Hazamész és vársz 30 napot. Megvan az engedélyed.
Nem tesznek fel kérdéseket.
Ha gáz-riasztóra vizsgázott, akkor megkapod az engedélyt, hacsak nem voltál büntetve adott időn belül adott bűncselekmények miatt. Ha muzeális, akkor buktad, ezt nézd majd meg előtte, rajta van az MKH-n.
Itt egy régi cikk, adattovábbí1tási már nem kell:
gazpisztoly.hu/gazpisztoly/fegyverviselesi_engedely.6.php
Melo miatt most a cikket nem olvasom el.
Ha jól értem beviszem, gizetek, várok.
Nem lesz felesleges kérdés? Miért kell? Stb.
Illetve okmányok: jogsi( ugy tudom az helyettesíti a személyit), lakcim, erkölcsi?
Nem kell erkölcsi, sosem kellett.
Adattovábbítási kellett régen, néha most is kérik, de nem jogszerűen.
Ezt is viheted, hátha kell:
drbokros.hu/wp-content/uploads/2012/10/Adattovábbítás-iránti-kérelem-a-Rendőrhatóság-felé.pdf
Kiprobálni, hol lehet?
Panelba lakom így kissé itt necces. :)
Gumival lőtéren.
Gázzal jogszerűen sehol, a lőtér nem fogja engedni, hogy elgázosítsd :)
Értem. Nem gumival próbálnám ki.
Gázzal csak nem tudom hol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!