Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben az esetben mit tehet a...

Ebben az esetben mit tehet a rendőrség (vagy én)?

Figyelt kérdés

A szomszédaim finoman fogalmazva nem normálisak. Okot se kell nekik adni, hogy bántsák az embert, jelen esetben engem, elég nekik annyi, hogy létezel. Gondolom már le se kell írnom milyen "emberek" ezek...

A lényeg az, hogy heteken keresztül patkányméreggel töltött párizsit dobáltak át a kertembe, a kutyám evett is belőle, de azonnal elvittem állatorvoshoz, ötezer forint volt a kezelés, amit megúszhattunk volna én is, ő is... De szerencsére nem lett baja. Csak elég szomorú, hogy a saját kertembe pórázzal vihetem ki a kutyámat, hogy biztosan ne egyen meg szöggel teleszúrt ételt, vagy mérgezettet. Hozzáteszem a kutyám nem ugat, eleinte azt hittem nincs is hangja. Jámbor, soha senkit nem bántott, ezért se értem se én, se mások.

Na akkor átmentem hozzájuk szólni, hogy tudom, hogy ők voltak, és nem ajánlom, hogy még egyszer megpróbálják ezt megcsinálni. Kár volt, mert így nem tudtam felvenni kamerára, hogy ők dobják át a mérgezett ételt, így nincs bizonyítékom, csak a szavam az övékkel szemben...

A másik, hogy ma megfenyegettek - szintén nem tudom mi okból -, hogy rám gyújtják a házat. Pontosan így; "csak egy kis benzin, egy gyufa és megdöglesz".

Erre sincs bizonyítékom, csak én hallottam, de tudom, hogy képesek megtenni. Aki meg akar ölni egy állatot, azt nem sok választja el ettől sem.

Egyik kérdésem az, bár sejtem a választ sajnos, hogy ebben az esetben, ha feljelentem őket a rendőrség tenni fog valamit?

Mert ha nem, akkor inkább nem csinálok semmit, mert akkor már biztos, hogy még meg is szurkálnak munkába menet, vagy mikor jövök hazafelé.

A másik kérdésem, ha esetleg betörnének hozzám, akkor mit tehetek ellenük? Ha fizikai bántalmazásra kerül sor, abból lehet bajom?

De a legnagyobb félelmem a kutyám. Mivel egy elég erőteljes kutyáról van szó, aki nem volt soha őrző-védőre tanítva, csak alapengedelmességre, így fogalma sincs, hogy karra szabad csak harapni. És ismerem, ha engem bántanak, akkor hiába szólnék rá, nem tudnám azonnal leállítani.

Ha a kutyám komolyabb sérülést okozna a betörőnek, akkor abból neki lehet baja?

Nem tudom mit tehetnék, nagyon kétségbe vagyok esve...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 10. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Költözz el. Ezek minden további nélkül kinyírnak, mivel tudják, hogy nincs tétje a dolognak.
2017. febr. 10. 19:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem is ez az egy lehetőség jutott eszembe. :(
2017. febr. 10. 19:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak az a jó kérdés, hogy ilyen szomszédokkal hogy fogom eladni a házam. Nem egyszerű.
2017. febr. 10. 19:40
 4/7 árokpart ***** válasza:
1-es ne írj azért ilyen butaságot mi az, hogy nincsen tétje? Nyugodtan szólj a rendőröknek ők majd elbeszélgetnek velük, bent az őrsön kisebbek lesznek a hangyánál.
2017. febr. 10. 21:54
 5/7 anonim válasza:

4-es: aztán a rendőrségről hazatérve átmennek "megköszönni", hogy őket rendőrök "molesztálták". mert míg nincs bizonyíték vagy nem történt semmi testi sértés a rendőrök nem tesznek semmit, mert nem is tudnak. és sajnos tényleg vannak ilyen emberek :(

ha megteheted tényleg költözz el onnan mielőtt történik valami, mert elvileg jogod van megvédeni magadat, csak sajna a valóságban általában pont a magát védő fél szokta megszívni.

mondanám még, hogy ne a rendőröktől kérj "védelmet", de akkor tényleg törvényt sértenél, hiába lenne hatásosabb

2017. febr. 12. 06:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Azóta történet valami?
2017. jún. 7. 17:18
 7/7 anonim válasza:
Ha az én kutyámat próbálták volna megölni, ráadásul ok nélkül, én már rég átmentem volna egy "bezboz" utovel :D Viccet félretéve, történt valami? Ne hagyd szó nélkül, adj nekik xdd
2018. aug. 16. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!