Kötelező a szja bevallás tervezetet kérni?
Figyelt kérdés
Mint sokunknak, nekem is a nav készíti az szja bevallást. A tájékoztatásban az áll, hogy márc. 15.-ig lehet kérni, hogy megküldjék a tervezetet. Nincs ügyfélkapum. Tudom más módja is van, de ha lehet nem vacakolnék vele. Ha nem kérem, akkor is elfogadottnak tekintik? Köszi.2017. febr. 9. 17:38
1/2 anonim válasza:
Nekem van ügyfélkapum. Az oda érkezett NAV levélből a vonatkozó mondat:
"Ügyfélkapu regisztráció hiányában, amennyiben 2017. március 15-ig kéri, a NAV megküldi Önnek adóbevallási
tervezetét."
Vagyis csak akkor küldik meg az adóbevallási
tervezetet, ha az ügyfél kéri. Ha nem kéri az ügyfél a megküldést, akkor látatlanban elfogadja a tervezetet.
2/2 A kérdező kommentje:
Ok, köszi. Így gondoltam én is.
2017. febr. 9. 18:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!