Ilyen esetekre miért nem dolgoznak ki valami jogszabályt, ami automatikusan felmenti a sértettet/vádlottat?
Sajnos csak elítélték.
Igazán eszközölhetnének valami megoldást, hogy ebben az esetben ne tudják elítélni, hiszen csak vissza akarta szerezni a táskáját, nem tehet róla, hogy az a balek meghalt, most eggyel több vagy kevesebb, mit számít?
Részemről az se lenne baj, ha mindkettő ottmarad
"Szerintem jól tette, hogy utánuk ment, az meg hogy meghalt, hát istenem...pont ezért kellene az ilyet figyelembe se venni. "
Viszont eközben maga is törvényszegővé lépett elő, hanem vesszük azt, hogy meghalt, akkor is ott van a közúti veszélyeztetés és rongálás attól még ugyanúgy fennáll.
"a másodfokon eljáró bíróság szerint a jogos védelmi helyzet viszont abban a pillanatban megszűnt, hogy a motorosok elhajtottak a nő táskájával."
Vagyis a bíró a pofánkba mondja, hogy ha már szalad a tolvaj a cuccoddal, akkor te már csak vigyázzba állhatsz, ha jót akarsz, semmitérő kis alattvaló. A k. anyádat, azt.
"Mindeközben a balesetben elhunyt, egyébként többszörösen büntetett előéletű férfi "
Én mindenesetre adományozok a hölgynek egy virtuális, a "Társadalom Tisztábbá Tételéért" érdemérmet.
"hiszen csak vissza akarta szerezni a táskáját, nem tehet róla, hogy az a balek meghalt, most eggyel több vagy kevesebb, mit számít?"
A táskáját bárki megpróbálhatja visszaszerezni, de az még nem jelenti azt, hogy gyilkolni is joga volna.
A r.banc, ha rajtam múlt volna, legalább 3 évet ült volna. Az nem játszik, hogy ő úgy gondolja, gyilkolhat, balesetet okozhat azért, mert ellopták a tulajdonát.
Előfordulhatott volna, hogy vétlen ember, vagy gyermek hal meg az ütközés következtében.
Egy táskát, egy ellopott értéket vissza lehet szolgáltatni, egy elvett életet már nem.
Nem védem a tolvajokat, de amit a nő csinált, az hajmeresztő, veszélyes és még bűncselekmény is.
Jogos védelmi helyzet itt egy pillanatig nem állt fenn.
"Ha valaki ilyet tesz, vállalja, hogy lehet megdöglik"
Aki miatt pedig "megdöglött" az vállalja a meghurcolást, az esetleges előzetest és az érte kiszabott büntetést! Ennyi!
"Aki miatt pedig "megdöglött" az vállalja a meghurcolást, az esetleges előzetest és az érte kiszabott büntetést! Ennyi!"
Már miért kellene vállalnia?
Nem kérte, hogy törjék be és lopják el a táskáját, így ez a legalapabb, hogy a törvény biztosítja, hogy visszavehesse.
A bűnöző meg vessen magára.
Az sem kérte senki, hogy játssza Indiana Jones-t, a rendőrséget kell hívni...senki nem várja el, a magánakciót...szóval ennyi erővel vessen ő is magára!
Bevállalta...rosszul sült el...így járt! egyébként ezen kár vitatkozni..a bíróság is ugyanígy gondolta..innentől kezdve nincs miről beszélni!
Ráadásul ha izgalmába felhajt a buszmegállóba és letarol 9 iskolás gyereket, azért is a tolvaj a hibás? Gondolkodni kellett volna mielőtt a gázra lép! Tegye össz a kezét, hogy ennyivel megúszta ha én lettem volna a bíró minimum 5 év letöltendőre ítéltem volna fegyház fokozatban!
"z sem kérte senki, hogy játssza Indiana Jones-t, a rendőrséget kell hívni...se"
Nem, de nem mindenki fogja végignézni, hogy elmennek a tulajdonával.
A kérdés viszont még mindig az, hogy ilyenkor miért veszik elő a sértettet, miért nem legyintenek?
A bűnöző halt meg(az meg kit érdekel), nem más szal nem kell hallucinálni.
"A kérdés viszont még mindig az, hogy ilyenkor miért veszik elő a sértettet,"
Semmilyen sértettet nem vesznek elő. Egy bűnelkövetőt vesznek elő, egy gyilkost.
Fikarcnyival sem különb annál, aki őt meglopta. Egy felelőtlen, idióta birka.
Válaszoltam a kérdésre.
A nő két súlyos bűncselekményt követett el. Közúti veszélyeztetés bűntettét és halált okozó súlyos testi sértés bűntettét. Ezekért senkit nem szokás megdicsérni.
Jogos önhatalomnál fogva bárki visszaszerezheti, vagy megpróbálhatja visszaszerezni a tulajdonát, de csak úgy, hogy eközben bűncselekményt nem követ el.
Hát, ez nem jött össze a szőke nőnek. Hálát adhat az égnek, hogy nem kell sittre mennie. Ha rajtam múlt volna, most ott lenne. Megérdemelné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!