Mit lehetne tenni egyáltalán mit lehet intézni?
16 Éves lány vagyok és szeretnék érdeklődni arról hogy milyen lehetőségem lenne esetleg általános iskola 7. osztályából kiszabadulni. Egyáltalán ezt a fajta fajta problémát mely úton lehetne elintézni?
Mint mondtam 16 éves vagyok és még csak 7. osztályban ülök. Ebben az egészben az a legjobb hogy nem a saját hibából vagyok 7-es. Ugyanis volt egy betegségem még elég régen talán igy 10-11 éves lehettem mikor agyvelő és gerincvelő gyulladásom lett mi miatt majd egy évig kórházban voltam és sajnos a mulasztások számát tul léptem igy ismételtem az akkori osztályt. Mindennek előtt egy másik iskolába jártam még anno és igy mikor sulit váltottam volna hiába voltam kitűnő tanuló nem fogadták el a már elvégzett évfolyamom. Igy ismét ismételtem. Plusz alapból év vesztes vagyok. Mivel nekem soha nem ment jól a matematika és ezen a téren mindig nehézségbe ütköztem el mentem egy Diszkalkulia vizsgálatra ahol azt mondták illetve irták a papira hogy fen áll a gyanúja annak hogy az lennék igy egy kis időre fel mentettek ebből a tantárgyból majd később át tettek egy speciális suliba ahol azt mondták a vizsgálaton hogy nem vagyok ide való ugyanis magasan verem az iskola szintjét. Sokan mondták már hogy esetleg le lehet valahogy tenni a 7-8-9 osztályt de nem tudom hogy pontosan hogyan vagy hogy egyáltalán lehetséges e. Vagy meglehetne úgy oldani hogy magántanulás folytán esetleg befejezhetném e általánosba a korom ellenére is a sulit? Mert ahogy igy érdeklődtem a koromra hivatkozva nemet mondtak a dologra. Tehát mit lehet tenni egyáltalán lehet mit tenni?
Lehetsz, de mindenképpen a szülőnek kell ezt intézni.
Elméletileg van lehetőség, hogy gyorsabban haladj, vagyis mondjuk egy félév alatt egy évet haladj.
Olyan sulit kell keresni, amely ezt megengedi. De nyilván neked is tenni kell érte, ha azt látják, hogy nem tudod a korábbi anyagot sem, akkor ezt nem fogják engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!