Milyen jogi lehetosegeim vannak, ha atvernek az eBay-en?
Sziasztok! Egyenlore meg nem tortent meg, de nagyon aggodom. Egy eBay aukcion megnyertem egy hasznalt iPhone 6s telefont 308 euroert, + 12,90 postakoltsegert. Mielott elkezdtem licitalni, ellenoriztem az eladot, 100%-os pozitiv visszajelzes volt rola 130 eladasrol. Az elozo telefonomat is ilyen aukcion nyertem, akkor minden rendben volt, igy ugy gondoltam nem lehet gond.
Miutan lezarult a aukcio, megbeszeltem a fizetes reszleteit. Paypalt nem engedett, azt kerte vagy atutalas legyen, vagy feltoltos bankkartyara befizetes. Az utobbit valasztottam, mert egyszeru, atlathato, nekem is van olyan kartyam, igy a befizetes meg ingyen is van, es azonnal megerkezik.
A szallitas 8-14 nap. A napokban megneztem az illeto profiljat, es elkezdtek szaporodni a negativ ertekelesek. Tobben is azt irtak, hogy atverte oket, es csalo.
Az uzenetvaltasok soran megadta a feltoltos kartyanak a szamat, a CF szamat (Olaszorszagban elek, ez itt olyan, mint egy szemelyi szam) es a nevet.
A feltoltesrol megvan a bizonylatom, amit a bankautomata nyomtatott ki.
Ha esetleg bebizonyosodik a gyanum, es engem is atvert, akkor a bizonylattal, az adataival es az ebay beszelgeteseket kinyomtatva fordulhatok rendorseghez? Tudnak valamit csinalni? Nagyon elkeseredtem es felek, hogy elvesztettem azt a penzt, szamomra ez nem keves...
Elore is koszonom a valaszokat!
Ebay-nél kell panaszt tenni, és ők ha úgy látják, hogy igazad van, akkor visszautalják a pénzt neked. Sőt a sok panasz eredménye az lesz, hogy az illető eladót kizárják az ebay oldaláról.
Minket egyszer vágtak át, és nekünk az ebay visszaadta a pénzt.
Ebay nem utal vissza semmit, paypalra van buywr's protection, kártyás fizetésre nincs.
Feljelentés és a bankodnál a lekönyvelt tranzakciót kell reklamálni (charge back)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!