Számíthatok valami féle kártérítésre, ha igen, hogyan működik, hogyan tudom igényelni, ha garázdaság történt?
Egy szórakozóhelyen belémkötött egy személy, majd verekedés alakult ki, aztán a végére 5-6an elkezdtek verni,rugdosni, a fejem, mindenem.
-eltört az orrom
-lila az egész arcom
-a hátam (mintha becsípődött volna) (ezt nem vizsgálták meg,pedig említettem..ezzel még várok pár napot)
-a ingem szétszakadt
2 embert elfogtak, bent voltak a rendőrségen. Engem kihallgattak, nem tettem feljelentést, de azt hiszem ilyenkor ez automatikus, vagy a korház vagy a rendőrség feljelentést tesz (jól tudom?)
Illetve 8 napon túl gyógyuló a sérülés.
Tárgyalásra nem tudom számítsak e, illetve hogy mik várnak még rám a következőkben, kártérítés hogy működik ilyesmi információkat várok.
A sérelemdíj személyiségi jogok megsértése esetén lehet. Itt 8 napon túl gyógyuló sérülés van, testi sérülés.
Ez közvádas büntetőeljárás, ahol polgári jogi igényt terjeszthet elő sértettként a kárnak megtérítésére.
De az ügyész a vádiratban hivatalból is jogosult polgári jogi igényt előterjeszteni.
Igen. lesz valószínűleg tárgyalás, ahol meg fognak hallgatni személyesen, függetlenül az eddigiektől.
Adott esetben el kell majd mondani mindent újra és újra a bíró, ügyész, vádlott, és a védője kérdésére.
Te is kérdezhetsz, iratokba nézhetsz bele, tehetsz indítványokat és észrevételt, fellebbezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!