Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem diszkriminatív az a...

Nem diszkriminatív az a nőkkel szemben, hogy a férfiaknak 1-el kezdődik a személyi számuk, a nőknek pedig 2-vel?

Figyelt kérdés

Az fiatalabbakén meg ugye a férfiaké 3-al, a nőké 4-el kezdődik.

Szerintem ez azt fejezi ki, hogy a férfi magasabb rendű, mint a nő, ezért kapnak előrébb való számot.

Miért nem találnak ki valami mást?

2017. jan. 4. 17:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem troll kérdés, csak elgondolkoztam ezen, hogy ennek lehet egy ilyen értelmezése is hogy a férfiak az elsőszámúak, a nők pedig a másodrangúak.

Nem értem, mi értelme van ennek a számozásosdinak.

2017. jan. 4. 18:17
 12/17 anonim ***** válasza:
Szar életed lehet ha már ez is probléma. Reggel felkelsz, belenézel a tükörbe, magadba roskadsz....és mellé esel.
2017. jan. 4. 18:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen, először volt a férfi és a nő csak azután jött hogy kivették a férfi oldalbordályát és abból megteremtették a nőt. 1-es a férfi, mert ő volt előbb, 2-es a nő, mert ő lett a második.
2017. jan. 4. 18:48
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

Az nem diszkriminatív, hogy a bányákban, meg a nehéziparban szinte csak férfiak dolgoznak?

Ennyi erővel, ha egy nő elmegy a munkaügyi központba, és nem vállalja az árokásást, vagy a szénlapátolást, hát nem is kaphat segélyt.

Hiszen orvosilag teljes mértékben alkalmas a feladatra.

Nyugi. A férfiak hordják a hátukon a földet, a nők pedig ott állnak mögöttük. Ezt minden józan gondolkozású nő felfogja, és cserébe elfogadja második helyet.

Vegyünk egy példát; tegyük fel, hogy vezetsz (feltételezem, hogy nő vagy). Az autód üzemanyaga ugye kőolajból van. Na azt kik termelték ki, szállították, finomították, őrizték fegyveresen, és a legszebb, hogy háborúkat vívnak érte a mai napig. Na ugye, hogy azok a férfiak. Akkor ennyi erővel egy nő fizessen többet az üzemanyagért?

Ugyan már. Fogadd el, hogy egy Nő soha nem lesz egyenrangú egy életerős férfival. Az értelmesebbje ezt fel is fogja!

Na ebből biztos nulla százalék lesz. :) Csók hölgyeim ;)

2017. jan. 4. 18:49
 15/17 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Én diszkriminatívnak érzem hogy a nők személyi száma 2 vel kezdődik akkor ők 2x annyit érnek mint én?
2017. jan. 4. 19:04
 16/17 anonim ***** válasza:
17%

Nem diszkriminatív az a férfiakkal szemben, hogy a férfiaknak 1-el kezdődik a személyi számuk, míg a nőknek eggyel NAGYOBB számmal, azaz a 2-vel?

Szerintem ez azt fejezi ki, hogy a nő magasabb rendű, mint a férfi, ezért kapnak NAGYOBB számot.

Feministák... inkább küzdenétek az arab nők körülmetélése, állat módjára történő eladása, és nyilvános megkövezése ellen, mint hogy ilyen baromságokkal foglalkozzatok.

2017. jan. 5. 10:39
 17/17 anonim ***** válasza:

#16 mi feministák nem küzdünk azért, hogy mások legyenek a személyi számok. Leszarjuk. Csak a kérdezőt zavarja.

#14 én mennék árkot ásni, ha munkanélküli lennék, legfeljebb lassabban menne, de igenis egyenrangúak vagyunk (ez nem egyenlő az egyformasággal, ha netán ezt keverted össze).

2017. jan. 6. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!