Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudnék tenni ellene?...

Mit tudnék tenni ellene? Érdemes rendőrségre menni?

Figyelt kérdés
Van egy fiú, aki állítása szerint nyomozott utánam, feltörte a facebookom és nem neki elküldött elég privát képek birtokába jutott. Előtte is próbálkozott nálam, de szerintem elég szépen elmondtam neki, hogy nem akarok szexuális kapcsolatot létesíteni vele, amít ő úgy vett(egyszer részegen azt mondtam neki, hogy talán, de nem ígérek semmit!) hogy "átbasztam" és vagy kiegyenlítem a számlát vagy tönkre teszi az életem. Nagyon nagyon sokszor szépen elmondtam neki, hogy ne zsaroljon, semmi féleképpen nem fogok lefeküdni vele mire most közölte, hogy akkor eddig "védett" meg azoktól akik elméletileg bántani akarnak engem, de én nem tudok róluk. Olyanokat mondott, hogy ez egy fair megállapodás lenne részünkről, mert különben eléri hogy senki ne maradjon mellettem és a halálba fog kergetni. Most mondta, hogy akkor ő részéről végzett és reggel "intézkedik". Nem történt tehát végülis szexuális tevékenységre sor, de ezek mind meg vannak facebookon. Amúgy meg még csak 17 éves vagyok ő pedig 21.

2017. jan. 3. 21:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Uh, hát szerintem érdemes lehet, pláne, ha a zsarolás dokumentálva is van.. (változtass Fb jelszót valami jó nehézre:D)

Másrészről tartok tőle, hogy a rendőrség nem tenne semmit...

Az ismerőseidnek (barátaidnak) viszont meséld el, akár mutasd is meg az üzeneteket.. így ha később ő megtalálná őket valami dumával, már tudják, hogy honnan is fúj a szél, ne tudja őket ellened fordítani

2017. jan. 3. 21:11
 2/14 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nagyon felek a sractol, egyik baratnom jart vele regebben es mondta,hogy ha akar valamit o eleri es hat en nem tettem amit akart.

Facebook jelszavam mar tegnap este negvaltoztattam jo nehezre.

En is attol tartok,hogy nem kezdenenek semmit...

2017. jan. 3. 21:14
 3/14 Molyember ***** válasza:
100%
Azonnal dobd fel az állatját. Ne félj, ezért megcibálják a rendőrök, de emellett szólj a szüleidnek, osztályfőnöknek, kb. mindenkinek. Az ilyen zsarolós emberekre jellemző, hogy félnek a nyilvánosságtól.
2017. jan. 3. 21:19
 4/14 A kérdező kommentje:
Szoltam mar az anyukamnak es holnap az elso utam az osztalyfonokomhoz fog vezetni. Arra gondoltam,hogy lemegyek az iskola pszichologushoz es talan o hivhatna rendort(anyukam rengeteget dolgozik es nem mernek egyedul bemenni..)
2017. jan. 3. 21:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Helyes!

Egyébként az, hogy feltörte a facebookod, ezt ő állítja, vagy vannak erre utaló tényleges jelek?

Voltak ilyen képek a facebookodon? (Ha igen, ejj-ejj, tudhatnád, hogy FBon nem létezik titok hosszú távon!)

Szóval mennyi az esélye, hogy van mivel fenyegetőznie?

Ez a "megvéd" azoktól akikről nem is tudtál dolog elég légbőlkapottnak tűnik... van valaki olyan közös ismerősötök, akiben bízol és tudod, hogy közelről és aktuálisan ismeri a srácot? (Nem az exre gondolok, hisz ő múltidő, hanem valaki olyanra, akinek mesélhetett a veled kapcsolatos dolgairól)

Mi lehet egyáltalán ez az ismeretlen rosszakarók dolga? Milyen közös hely van ahol jelen vagytok? (gondolok itt arra, hogy mondjuk suliban simán lehetnek rosszakaróid, akitől ő titkon megvéd, bár ez elég irreális még egy tinifilmben is, de ugye ő 21, gondolom már nem iskolatársad)

2017. jan. 3. 21:35
 6/14 A kérdező kommentje:

Sajnos baratomnak kuldtem olyan kepeket (tudom,ez komoly hiba volt...).

Kulonben meg sehol se talalkozzunk, tehat ez nem problema es kozos ismeroseink se igazan vannak.

O mondta,de azt lescreenshotoltam, hogy eppen toltogeti le azokat a kepeket.

2017. jan. 3. 21:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Tehát ha jól értem 100%, hogy megvannak neki a képek? Ezt a screenshotost nem értem teljesen.. kijelezte neked, hogy ő letölti a képeid? vagy mi?:D (bocsi, ha hülyeséget kérdezek)
2017. jan. 3. 21:42
 8/14 A kérdező kommentje:
Rosszakaroim szerintem nincsenek, nem igazan vagyok joba pl az osztalyommal de en segitek nekik ha kell es ok is nekem. Talan 1-2 ember van akivel tenyleg nem jo a kapcsolatom,de en se tudnam megnevezni oket,o hogy talalhatta volna meg?
2017. jan. 3. 21:43
 9/14 A kérdező kommentje:
Leirta nekem beszelgeteskent hogy eppen tolti le oket
2017. jan. 3. 21:44
 10/14 anonim ***** válasza:

És honnan tudott azokról a képekről? Ahogy leírod, tudatosan kereste őket.. szóval pl ha elmondtad neki, hogy hát igen, küldtél ilyen képeket a barátodnak, akkor tudott róluk, simán behantázza, hogy épp tölti le, ilyesmi..

Esetleg bizonyításként küldesd át vele a képet magadnak. Ha zsarolni akar, muszáj egyértelműen tudatnia veled, hogy van mivel zsarolnia, tehát ha tudja, be fogja bizonyítani, hogy van okod félni, vagyis ha megvannak neki a képek, akkor át fogja küldeni őket, hogy bebizonyítsa

Mert ahogy a láthatatlan rosszakaróknál, ennél sincs a szaván kívül semmi, ami egyértelműen alátámasztja azt, amit mond. Tehát nem biztos, hogy van bármi is a kezében.

2017. jan. 3. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!