Magyarországon miért csak akkor csuknak le valakit ha már megölt egy embert vagy harmadjára követett el bűntényt?
Valamit félreértesz. Akiket felsoroltál, azok kapnak rendszerint életfogytiglanit.
Talán éppen az a baj, hogy gyakran kisebb szabálysértésekért is -ha nem tudja kifizetni. börtönbe kerülnek emberek ahelyett, hogy pl. közhasznú munkára ítélnék.
Néhány 10 ezer forint büntetésért az államnak több 100 ezer forintba kerül a börtönbeli ellátás, ráadásul a börtönök zsúfoltságát is fokozza.
Pedig a 3. válaszolónak teljesen igaza van.
Nem tudom, te honnan szeded az infóidat, de nagyon nem megbízható forrásból.
Persze, hogyne. Az országház előtti beton pedig gumicukorból van. ;)
Az ötös válaszolónak mondom, hogy még a súlyos testi sértést szándékosan elkövető személyek sem kerülnek feltétlenül börtönbe. Téged az nem zavar, hogy ennyi elmebeteg erőszakos barom pénzbüntetéssel, meg egy priusszal megússza az egészet? És ha megölnék az édesanyádat szánt szándékkal, abba te nyilván beletörődnél, hogy a gyilkos akár 10 év múlva boldogan elsétálna melletted.
Magyarországon nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás. Ha a vádat nem tudják (vagy nem akarják?) bizonyítani, akkor a vádlottat felmentik.
Lásd a hentest, akinek a feleségét a saját pincéjükben feldarabolták (?), s nem tudták (?) bizonyítani a bűnösségét.
# 8
Ha a vádat nem tudják bizonyítani, a vádlottat felmentik, ez minden jogállamban így van, nem magyar specialitás, és hogy most igazságszolgáltatásnak vagy jogszolgáltatásnak hívod, nem értem, mit számít.
9-es
Igazad van, rossz volt a megfogalmazás. Amire utalni akartam, hogy a jog nem feltétlenül mindig az igazságot szolgálja. Ezen még dolgozni kell "nagyjainknak"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!