Mennyi idő kapcsolják ki?
Ha valaki nem fizeti be a közmű számlákat (viz, gáz, villany), mennyi idő kapcsolják ki azokat?
A novemberiek nem lettek kifizetve, és a decemberiek sem lesznek valószínűleg.
Lehetséges, hogy már decemberben kikötik őket?
Változó. Általában türelmesek, több hónapig is elhúzódik az eljárás.
De jártam már úgy (ez vagy 15 évvel ezelőtt volt), hogy azonnal jött a felszólítás, előbb, mint a következő havi számla, és mivel 8 napon belül nem reagáltam semmit, a 9. napon már lekapcsolták a villanyomat. Fogyasztásom az ugyan nem volt, éppen az ország túlsó felében melóztam, kéthavonta jártam haza, a párom meg akkoriban exesedett éppen, és már kiköltözött. De ezt nem vették figyelembe, mert átalányos szerződésem volt.
Biztos, hogy mindegyik 60 nap?
Mert én azt hallottam, hogy a gázt, meg a villanyt már 30 után kiköthetik.
Valaki tudna linket, vagy linkeket küldeni?
Budapesti szolgáltatokról, Díjbeszedő Zrt-ről lenne szó.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Közben megtaláltam:
"A kikapcsolás iránti kezdeményezést a földgázkereskedő legkorábban a fizetési kötelezettség határidejének lejártát követő 63. napon teheti meg a földgázelosztó felé"
Az igaz. hogy pár éve hoztak egy olyan törvényt, hogy télen nem lehet kikötni a közműveket?
Ha nem fizetsz, mi a fenét akarsz?
Mi lenne, ha inkább kifizetnéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!