Rokkant nyugdij kerdes? SOS
Rokkantsagi ellatast kapott egy baratnom Edesapja, Majus 28-an halt meg. Az edesanyja felvette Juniusban a Majusi nyugdijat es most vissza kovetelik rajta. Azzal az indokkal, hogy " az ellatasra valo jogosultsag az elhalalozas napjat magaba foglalo naptari honap utolso napjavam megszunt, tehat az elhalalozast koveto honaptol a fizetesi szamlaravutalt osszeg mar senkit nem illetett meg."
Ilyen van?? HOGY TEHETNEK ILYET?
"Lenyegtelen. De akkor is a majusit kerik vissza."
Koránt sem lényegtelen. Mert a májusit jogosan vette (volna) fel az ismerősöd, és akkor simán meg kell fellebbezni a határozatot. A júniusit viszont jogtalanul, akkor viszont vissza kell fizetni (és örülni, ha nem kell rá kamatot is).
1. A nyugdíjt 12.-én utalják, kivéve ha a 12. munkaszüneti napra esik.
2. A Nyugdíj Folyósító minding az aktuális hónapra küldi a nyugdíjat. Ezt meg lehet nézni a bankszámla kivonatban, mivel hogy beleírják a hónap számát a közleménybe.
3. A barátnőd édesapja Május 28.-án halt meg, vagyis az utolsó nyugdíját Május 12.-én (csütörtök) kapta meg.
4. A hivatali dolgozók gyakran írják el a dátumokat, én is igényeltem közgyógyot a múlt hónapban, és a levélben azt írták hogy 2016. Január. 16.-ig döntést fognak hozni, ha nem akkor kártérítést kapok. Szerencsére én nem vagyok autista hogy félreértsek egy egyértelmű elírást.
Röviden: A barátnőd édesanyja jogtalanul vette fel a nyugdíjat Júniusban, tehát tartozik a Nyugdíj folyósítónak egy havi nyugdíjjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!