Az emberek miért veszik egy kalap alá a rasszizmust és a homofóbiát a szabad vallásgyakorlás korlátázásával?
Az,hogy valaki milyen bőrszínű,vagy melyik nemhez vonzódik az egy adott dolog,még a vallásunkat magunk választjuk,és nem egy genetikai jellemzőnk.
Persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy helyes a vallásszabadság korlátozása,de azért mégsem egy kategória.
"még a vallásunkat magunk választjuk"
Téged vagy bárkit megkérdeztek mikor még beszélni sem tudtál hogy milyen vallású akarsz lenni? Volt beleszólásod? Másnak van beleszólása akit kisgyerekként keresztelnek meg?
Engem is megkereszteltek,de ateista vagyok.
Azt senkire nem lehet rábizonyítani,hogy milyen vallású..
Attól,mert csinálnak gyerekkorban egy rituálét én még nem leszek másabb.
De még csak tetoválást sem nyomnak a karodra,hogy már pedig te keresztény vagy,vagy buddhista,muszlim,stb..
"Valóban nem egy tőről fakadnak, de az ellenük irányuló gyűlölet egyformán az ismeretlentől való félelemre alapul."
Vagy,tapasztalatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!