Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet rendőrségi ügy abból ha...

Lehet rendőrségi ügy abból ha gyilkolással kapcsolatos gondolatokról vezetek blogot a szabadidőmben?

Figyelt kérdés
szeretnék egy hobbit, ami kikapcsol a mindennapokban, levezethetem rajta kicsit a feszültségemet, és nem kell sok idő a kivitelezéséhez. elterveztem, hogy naplót fogok vezetni, leírnám benne az összes olyan gondolatomat, ami rátelepszik az agyamra annyira, hogy akadályozzon bármiben is. (értsd: teljesítés melóban, kapcsolatfenntartás, nyugalom )viszont nem lenne jó, ha bármiféle visszaütő dolog lenne ebből. nyílttá tenném, hogy a hasonló dolgokat átélő emberek kicsit kikerülhessenek a szivárványködből, lássák, hogy nincsenek egyedül a gondolataikkal és a problémáikkal, (a kegyetlenebb gondolatokat is beleértve) mégis lehet velük boldogulni. itt kérdezek, mert itt kapok a leghamarabb érdemleges választ, és amúgy is rég fogtam már kezet trollokkal is. szerintetek lehet ebből gáz, mittudomén rátalál xy, jelent, vagy ha kiírom kezdésként, hogy ez mind fiktív gondolat és "mi lenne ha", akkor oké és elfogadott?
2016. nov. 15. 12:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha nem tértem ki minden válaszra, amíg írtam a reakciót, még több jött. Latba veszek mindent, nem áll szándékomban hülyeséget csinálni. Ábelnek utánanézek, gondolom nem a reklámról van szó, bár az is megérne pár évet.
2016. nov. 15. 13:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Blogon is írhatsz fikciós szépirodalmat, nem elvárás, hogy nyomtasd ki papíron is.

Az különben is fontos lenne, hogy ne csak vulkánkitörés-szerűen ontsd a környezetedre a belső feszültségeidet, hanem próbáld meg ezeket a belső energiáidat normális mederben (pszichés értelemben is, és szociokulturális értelemben is normális mederben) tartani.

Egyébként meg abban biztos lehetsz, hogy figyelni fognak, ha nyilvánosan játszadozol a gyilkolászás gondolatával.

Sőt, vannak már keresőprogramok, amik ilyen közveszélyes (vagy annak vélhető) tartalmakat keresnek az interneten, és ha találnak, akkor automatikusan jelzik a hatóságoknak. Abba se reménykedj, hogy a magyar nemzetbiztonságiaknak ilyen csúcstechnikára nem futja (vélhetőleg valóban nem) de a CIA, KGB, stb. él ezekkel a lehetőségekkel, és jelezheti a magyar hatóságok felé.

2016. nov. 15. 13:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A súlyos bűncselekményeknél, pl. terrorizmus, gyilkosság, már az előkészületek is üldözendőek, és van büntetési tételük. Szerintem a tervezés már simán belefér az előkészületbe, sőt mint előre eltervelt még súlyosbító tényező is. Azt hogy beszámítható (büntethető) voltál a cselekmény elkövetésekor az már orvosszakértői dolog. De ha jó sokáig gondolkodsz ilyen hülyeségen, akkor feltételezik rólad hogy eszednél vagy, és tuti hogy beszámítható leszel a bíróság előtt.
2016. nov. 15. 13:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Az újonnan jött válaszadóknak is köszönöm, hogy időt szántak a hozzászólásra. Ha még valaki szeretne hozzáfűzni bármit a dologhoz, továbbra is nyitott vagyok mindenféle véleményre, duplán köszi, hogy nem jött nekem senki támadó attitűddel a téma ellenére sem. :)
2016. nov. 15. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!