Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha bérelt lakásba engedély...

Ha bérelt lakásba engedély nélkül jönnek be hívhatok rendőrt?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy 2 hónapja "eltűntem" otthonról és azóta albérletben lakom. A szüleim ígérgették, hogy be fognak állítani, ha akarom ha nem, de ők nem szívesen látott vendégek nálam. A kérdés az lenne, hogyha a lakás bérelt attól még ki lehet hívni a rendőröket, hogy legyenek szívesek kikísérni őket?

2016. nov. 6. 17:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

hivatalosan nem, gyakorlatilag meg a legtöbb főbérlő nem fog személyit elkérni attól a nagykorú felnőttől, aki elkísér téged, mint a szülőd/gyámod.

De akkor nincs semmi akadálya, hogy kihívd őket, bár a kérdés, hogy milyen ürüggyel fogod.

2016. nov. 6. 19:36
 12/22 A kérdező kommentje:
Szerintem ez már kimeríti a zaklatás fogalmát.
2016. nov. 6. 19:44
 13/22 anonim ***** válasza:
nos.. ahhoz elég halovány. Persze, ha ordítva verik az ajtódat, akkor esetleg zaklatás, garázdaság, de csak nem hívott vendégként.. de mint már előttem is írták, szimplán ne nyiss ajtót. Ha meg már bent vannak, rendőrt nehéz lesz hívni.
2016. nov. 6. 19:47
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem fogok csak kellemetlen addig nem kimozdulni a házból amíg itt vannak. A szomszédok elmondása alapján múltkor is járt itt egy pár, akik fél 7-től 1 óráig rendszeresen visszamászkáltak a házhoz, kinyitották a kaput és az udvaron mászkáltak, kopogtak az ajtón utána még mászkáltak, majd valamerre elmentek és kb fél óra múlva visszajöttek és megint csinálták. A szomszédok állítása szerint fél 7-től csinálták körülbelül 1 óráig. Pont nem sikerült velük összefutnom, mert dolgoztam.
2016. nov. 6. 19:52
 15/22 A kérdező kommentje:
Ja és a leírás alapján teljesen egyezik a szüleimmel a "pár". :)
2016. nov. 6. 19:53
 16/22 anonim ***** válasza:
Egy családi ügyben, hacsak nem akarnak inzultálni, akkor nem a rendőrség a legjobb megoldás. Gondolom mindent megpróbáltál mielőtt a kérdést feltetted. Jogilag kérhetsz távoltartásit is. Ha a rendőrségen bejelented, hogy nem tűntél el, csak nem akarod, hogy a családod tudja, hogy hol laksz, akkor a rendőrség nem adja ki a lakcímed. Ha megjelennek nálad, akkor meg nem nyitsz ajtót, de tényleg rájuk hívhatod a rendőröket is.
2016. nov. 6. 20:01
 17/22 A kérdező kommentje:
Rendőrségen úgy tudom nem lettem bejelentve hogy eltűntem és mindegy, hogy kiadják e vagy sem mivel már tudják hacsak nem a szüleim hasonmásai jártak arra. :D
2016. nov. 6. 20:07
 18/22 A kérdező kommentje:
Nekem már az is érdekes, hogy több, mint 6 órán keresztül itt mászkáltak és jogi értelemben semmit nem jelent. És persze hogy hívatlanok. Annyira hülye nem vagyok hogy olyan embereket hívjak meg magamhoz, akiket nem akarok látni.
2016. nov. 6. 20:14
 19/22 kovpet ***** válasza:

Hívhatsz rendőrt. A bérleményedbe még a tulajdonos sem mehet be az engedélyed nélkül.

Miért nem teszel egy láncot a kapura legalább? Az egyébként sem normális, ha bárki simán ki tudja nyitni...

2016. nov. 7. 13:06
 20/22 anonim ***** válasza:
14%

Jézusom, de szerencsétlen vagy...

Amúgy igen, természetesen a bérlőt is megilleti a birtokvédelem, de amúgy esélyes, hogy a rendőrök kiröhögnek, ha azért hívod őket, mert a szüleid állnak az udvaron. :D

2016. nov. 7. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!