Ha valaki Kanadába megy férjhez, egy ottani magyarhoz, az állampolgár lesz? És a gyereke?
1. Mindenki születésétöl ekzdve álampolgár. A kérdésedben feltelehöen a KANADAI álampolgárságra gondoltál - de azért nem árt érthetöen fogalmazni.
2. A legtöbb államban a házasságkötéssel nem kapja meg az aott állampolgárságot senki, még akkor sem, ha a házastárs ottani állampolgár, hanem csak lakhatási, letelepedési engedélyt.
3. Hogy az ott született gyereknek miylen állampolgásrása lesz, az államonként különbözö.
4. A feleség állpmolgárságot viszont csak akkor kaphat, ha az adott állam ehhez szükséges feltételeit teljesíti (ez általában meghatározott évnyi ott élést plusz egyéb kritériumokat jelent), és kérvényezi - automatikusan nem adnak senkinek ilyen jogot.
Köszönöm.
Bár tényleg kanadai állampolgárságra gondoltam, de tényleg írni kellett volna, hogy nem későbbi, hanem meglévő és nem közös gyerekre gondoltam.
Kanadában úgy tudom a születéssel jár az állampolgárság.
De nem amerikairól van szó. Ott lehet, hogy más államonként. Kanadában nem hiszem, hogy tartományonként különbözne, bár ki tudja.
Köszönöm. Ez nagyon érdekes, hogy szponzorálni kell, mintha idegen lenne.
Akkor amig nem kap tartózkodási engedélyt, akkor milyen címszó alatt tartózkodik ott; van ideiglenes is, vagy az amerikai az más?
Biztos oka van, de olyan túl hivatalosnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!