Hogyan lehetne pert indítani közös tulajdonostárs ellen?
Ketten élünk egy házban, egyikünk haszonélvező, és van egy harmadik tulajdonos, aki nem engedi eladni az ingatlant(csak örökölt egy negyed részt).
A haszonélvező már nem teljesen beszámítható már egy ideje, közös tulajdon megszüntetése pert nem tudnék indítani elvileg.
A ház kis értékű, tulajdonjoggal eladni talán még nekem kéne fizetni, hogy megvegye valaki...
Kifizetni se lehet a 3. tulajt, egyszerűen csak szemétkedik, szórakozik.
Köszi.
Nem a tulajdonrészemet szeretném eladni, hanem az egész házat, mert másik helyre szeretnénk költözni.
De nem tudom eladni, mert minden tulajdonos belegyezése szükséges.
Kifizetni sem lehet a 3. tulajt, nem érdekli a pénz, egyfajta bosszú ez a részéről valamiért.
Ha nem akarja eladni, akkor nem tudod eladni, mivel az övé. Ezt a korábbi kérdésednél is megírtuk.
Közös tulajdon megszüntetése miért nem opció?
Igen, az is az én kérdésem volt, valóban.
Mert a haszonélvező nem teljesen beszámítható már, semmit nem hajlandó aláírni, még a receptjét sem. Érdekes dolgai vannak már. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!