Meghalt két kislány szén-monoxid mérgezésben. Ilyenkor keresnek felelőst, vagy ez baleset?
Két 8-10 éves lányt találtak holtan egy lakásban a szülők. Kiderült, hogy szén-monoxid mérgezést kaptak, már nem tudtak rajtuk segíteni.
Ilyen esetben a rendőrség elkezd nyomozni, hogy mondjuk a szülők gondatlansága okozta-e a dolgot, vagy kéményseprői múlasztás, vagy ilyesmi?
Szóval ilyen esetben elítélhetnek valakit? Börtönre, pénzbüntetésre, vagy ilyesmire.
Vagy ez balesetnek minősül, nincs echte felelős érte?
Vizsgálatot indítanak, de ez először nem büntetőjogi felelősségre vonásra irányul, hanem arra, hogy megtudják, mi történt.
A legtöbb esetben ez baleset, senki sem felelős.
Szörnyű baleset, de még szörnyűbb, hogy MINDEN évben, amikor beindul a fűtési szezon, a CO elkezdi szedni az áldozatait. Hogy az emberek hülyék, vagy csak egyszerűen nem törődnek a veszéllyel, nem tudom.
A gáztüzelésű berendezés NEM játék. A villany sem, de az legalább nem csendben, észrevétlenül gyilkol.
"k, vagy csak egyszerűen nem törődnek a veszéllyel, nem tudom."
Mer majd Józska megcsinálja, Kisboroséknál is lelamináltozott! Ecsiéknek meg kicserélte a kocsiban a vezérlést.
"Hogy az emberek hülyék, vagy csak egyszerűen nem törődnek a veszéllyel, nem tudom."
Nem törődnek a veszéllyel. Vannak, akiknél van vegyestüzelésű kazán és kombi cirkó. Ha jön a kéményseprő, a vegyestüzelésűre rámondják, hogy nem használják, azt a kéményt nem kell ellenőrizni, hogy megspórolják azt a pár ezer forintot. Aztán persze fűtési szozon elején abba gyújtanak be. Évekig ellenőrizetlenül tud maradni egy kémény így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!