Jobb lenne mégis, ha lenne halálbüntetés?
Ez jó kérdés....
Régen, ugyebár volt, de hát aki végrehajtja a büntetést, önmaga is gyilkossá válik, nem? Azt hiszem, voltak ilyen "rutinperek", amikor a hóhért elítélték, de azonnal fel is mentették.
Nekem csak az lenne a dilemmám ezzel, hogy vajon tényleg azt az embert végzik-e ki, aki elkövette azt a bizonyos bűncselekményt? Ha csak 1 millióból 1-szer tévednek, az már önmagában szörnyű lenne!! Amerikában rengeteg ilyen eset fordult elő, hogy ártatlant ítélték el, a szerencsétlen pedig kénytelen volt "bevállalni", mert odakint a maffia várta, tehát valaki úgyis kinyúvasztotta volna...
Amikor ilyen szörnyű gyilkosságokról hallok, őszintén szólva én is azt kívánom, hogy akasszák fel azt a szemétládát, aki elkövette!! Igen, szerintem se büntetnek eléggé M.o-n.
A gyerekgyilkosokat mondjuk akár rám is lehetne bízni, tuti, hogy inkább a villamosszéket választanák az én "módszerem" helyett....!
Nemi erőszak, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság. Én küldeném az ilyeneket egy mély gödörbe élve eltemetni. Az összes embert aki nemi erőszakott követett el legalábbis kasztrálni kéne, egy ilyen rohadéknak sem szabadna mászkálnia az utcán.
Én úgy vélem hogy az élet szent, és minden embernek szent a joga az élethez amíg más ember életének szentségének jogát meg nem sérti. Onnantól azt az embert megölni nem gyilkosság.
Továbbá. A börtönök iszonyatosan sok pénzbe kerülnek. És ezt a pénzt te meg én fizetjük az adónkból. Ha valaki bűnt követ el, még fizetünk is neki. Szerintem ez nem fair.
Szerintem jobb. És hogy miért? Olvastam egy statisztikát, hogy 6 gyilkosságért elítéltből 4 azt nyilatkozta, ha lenne is halálbüntetés, akkor is ölne. Hát erre hivatkoznak a halálbüntetés ellenzői: nincs visszatartó ereje. Szerintem meg pont azért kellene! Hogy még szabadulásuk előtt mi szabaduljunk meg az újból gyilkolni készülőtől. (Mert egyszer kijönnek, az az életfogytiglan nem mindig tart életfogytig.) Amerikát a demokrácia hazájaként emlegetik, mégis létezik pár államban ez a büntetési forma.
Persze a jogalkotóknak kicsit változtatni kéne a jogszabályokon, véletlenül se forduljon elő olyan eset, hogy ártatlan embert ítéljenek el. Mert erre is volt már példa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!