Kunait vagy shurikent rendelhetek külföldről?
Aki esetleg nem tudná annak első kommentben mellékelek képeket.
Szeretnék rendelni de nem önvédelemre vagy fegyvernek használni hanem egyszerűen csak dísznek használnám. Ebay-en találtam viszont nem merem megrendelni nehogy probléma legyen belőle.
Markolat része 8 cm a pengéje szintén ennyi, de kiemelem még egyszer, hogy nem fegyvernek használnám.
Nyilvánvalóan tarthatsz bármilyen kést, a fegyvertartási engedély.
"Milyen fegyverekre kell tartási engedélyt kérni?
Hatósági engedély szükséges:
1. az "A", "B", "C" vagy "D" kategóriába tartozó tűzfegyver, a lőfegyverdarab, a
fegyvertörvény alapján lőfegyvernek minősülő légfegyver, a lőszer és a hangtompító
megszerzéséhez, tartásához (a tűzfegyverek és lőszerek kategóriáit a fegyvertörvény
melléklete határozza meg),
2. a flóbert lőfegyverek megszerzéséhez és tartásához;
3. a gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viseléséhez, a lőszerelem, a színházi fegyver
megszerzéséhez, tartásához."
u.i. Expóra várhatóan nem engednek be vele a hétvégén.
Én Németországból postáztam haza egy ilyen túlélős kisbaltát egyik havernak,de az átment gond nélkül.
Az látszott rajta hogy a vámosok belenéztek mert az ő ragasztószalagjukkal volt visszaragasztva a doboz.
Helló! A kérdésre a választ a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet tartalmazza, ami szerint:
4. § (1) Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek (azaz Honvédség, Rendőrség, NAV, Nemzetbiztonsági Szolgálat, Országgyűlési Őrség) részére forgalmazható.
Ez azt jelenti, hogy legálisan nem vehetsz – még Kínából rendelve sem – közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, mert nincs olyan forgalmazó, aki ezeket legálisan forgalmazhatná neked.
Hogy illegálisan mit veszel és birtokolsz az a Te dolgod. Nekem pl. van egy második világháborús német boxerem. Nagyapám kisgyerekkorában szedte fel amikor a németek menekültek az országból az oroszok elől és hátrahagyták a felszerelésük egy részét. Értelemszerűen nyilvános helyen nem viselem – pláne nem használom – otthon van egy fiókban, de megtartottam mert egyrészt történelmileg is érdekes, másrészt családi emlék a nagyapámról, akit sajnos már elveszítettem.
"Ez azt jelenti, hogy legálisan nem vehetsz"
Nem. Ez azt jelenti, hogy legálisan nem adhatnak el neki. Elég nagy különbség. Az a kés meg amúgy sem tartozik ide.
Jó kérdés. A késsel nyilván nincs gond. Bár kkve-t a Posta nem szállít az üzletszabályzatuk szerint, de nem hiszem, hogy ezzel gond lenne.
A csillagra is kb ez vonatkozik, legalábbis én nem tudok olyan szabályozást, ami tiltaná a megvásárlását. Az értékesítés tiltott, ahogy idézték is, de az nem rád vonatkozik, hiszen nem te értékesíted. A kínaiakat meg nyilván nem tudják felelősségre vonni. Mondjuk a szabálysértéssel összefüggő tárgyat el lehet kobozni, azt hiszem, de erre sem tudok jogszabályt. Talán valaki, aki tud, idézi azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!