Hogy tudnam visszavonni a vallomasomat, a feljelentést, es ezutan kiengednek az elozetesbol?
Igazan koszonom mindenki valaszat! (Legfokeppen azt, hogy nem tamadni, es kerdezgetni kezdtetek, orommel latom, vannak meg normalis emberek) Eddig senkivel sem beszeltem errol, csak rendor ismerosokkel, es nagymamaval..
Maganinditvannyal eltem, tehat kertem az elkoveto megbunteteset.. Ami ugye visszavonhatatlan, oszthatatlan..
Az eset megtortent termeszetesen, nem hazudtam a rendorsegen.
Viszont (ne kerdezzetek miert) a jo szivem elobb-utobb megol) tudom, hogy nem megrendelesre megy,de NEM AKAROM, hogy bortonbe zarjak az elkovetot. Nem fenyegetnek, teljesen sajat dontesem, szeretnek segiteni, akárhogyan. Egy rendor azt mondta, megkeressuk a "kiskapukat".. ezek szerint csak lehet megoldas??
Pl odaallok hogy "hazudtam, vallalom onkent, nem tortent semmi" bortonbe zarhatnak? Tudom, szabadsagvesztessel buntetendo, mind a hamis vad, hamis tanuzas, de gyakorlatban is ezt a büntetést szabjak ki leghamarabb? Penzbuntetest, felfuggesztettet leginkább, ha soha nem volt semmi ugyem.. vagy mik lehetnek a bizonyos kiskapuk?
Koszonom mindenkinek megegyszer
Szerintem ne tedd, ha azt hazudod hogy hamis volt a vallomásod akár börtönbe is kerülhetsz, elhiszem hogy utólag így sajnálod az illetőt de attól még bűnt követett el, ha hazudsz azzal szabadlábra helyezik és az áldozat lesz megbüntetve, arról nem is beszélve hogy a társadalom ugyanúgy elítéli a hazudozókat.
Ha kiengedik, mi a garancia hogy mással nem teszi meg ugyanezt, főleg úgy hogy látja, megúszhatja?
Ez jutott eszembe.
A társadalom és a körülötted élők védelmének érdekében ne vond vissza a feljelentést. Naiv vagy, ha azt hiszed te vagy az első és/vagy az utolsó áldozata.
Közvádas, szóval ha úgy gondolják, hogy bűncselekmény történt, akkor a "megbocsátásod" ellenére eljárnak továbbra is.
Ha pedig csak kitaláltad, akkor te fogsz odavándorolni a helyére, hamis vádért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!