Hol jelenthetem föl a kommentelőt?
Persze gondolom van az a fajta rágalmazódás ami már kimeríti valamilyen bűncselekmény (pl fenyegetés, a hate speech fogalma elég szubjektív, a fehér azt se mondhatja hogy n_gger de a feketék az utcán üvölthetik hogy "megöljük az összes mocskos fehért és megerőszakoljuk a lányaitok" szóval ez húzós téma) ilyenkor a törvény persze érvényes, ha egy amerikai zenekar írna "haljanak meg a n_ggerek" című dalt lehet ők is dutyiban végeznék.
Az a baj az internet egy relatíve új dolog így még nem sikerült normálisan szabályozni.
A 30asra egy reme, bár groteszk példa: régebben játszottam egy szerepjátékkal, aminek a szerver szabályai szerint a chaten tiltott szó és trágárságért büntetendő szó az, hogy "csirkepaprikás"
Hogy ki írt ilyet egy mágusokkal, lovagokkal és orkokkal teli világban, azt nem tudom, de viszonylag magas statisztikája volt a szónak:D
#32 ne káromkodj :D
Mondjuk megnézném a fejlesztői összeülést ahol eldöntötték hogy a "csirkepaprikás" mostantól tiltott szónak minősül.
Erre most az a példa jut eszembe hogy pl WoWban büntetik ha goldot veszel. A "valóság" törvényei nem tiltják hogy alapból legálisan megszerezhető vagy online létező dolgot vegyél (pl más játékokban a mikrotranzakciók) szóval nem illegális, de az EULA kimondja hogy a játék szabályainak nem megengedett így valós bírság/büntetés nem jár de a játékból kitilthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!