Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan és mennyiért tudnék...

Hogyan és mennyiért tudnék szerzői jogot szerezni alkotásaimra?

Figyelt kérdés
Szoktam történeteket, dalszövegeket írogatni és nem akarom, hogy bárki lemásolja őket a saját nevével. Hogyan tudnék szerzői jogot szerezni rájuk? vagy hogy megy ez? (17 vagyok, kezdő író és nem igazán vagyok jártas ezzel kapcsolatban, légyszíves ne nézzetek le emiatt :) )

2016. aug. 29. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:
A szerzői jogod már a mű megírásának a pillanatában létrejön, nem kell azt külön "bejelenteni", s nem is lehet, mert nincs hova.
2016. aug. 29. 12:37
 2/3 PresidentEvil ***** válasza:
Nem kell szerezni, a közzététel pillanatától védi a jog a szövegeidet. Fizikailag nem, tehát a Ctrl+C/Ctrl+V gombokat nem tiltja le másoknál, de ha január elsején felteszed a blogodra a szöveget, január hatodikán pedig Józsi is, akkor a jog szerint perelheted Józsit. Amúgy minimális az esélye, hogy 17 éves kezdő írók szövegeit lenyúlják. Kész művek esetén pedig önkéntes műnyilvántartásba vetetheted az alkotást párezer forintért.
2016. aug. 29. 12:39
 3/3 A kérdező kommentje:
értem, köszi nektek. de vannak helyek, ahol vissza lehet dátumozni a bejegyzéseket minden jel nélkül, azokkal viszont nem tudok mit kezdeni, valamint ha az illető aki másol álnévvel rendelkezik.
2016. aug. 29. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!