Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi jár egy jogerősen elitét...

Mi jár egy jogerősen elitét bűnősnek, luxus börtön vagy halál büntetés?

Figyelt kérdés
Ez egy nagy kérdés! Jogos vagy nem jogos kérdés! De tény, hogy minden ország másként bánik a bűnözőkkel. USA-ban akár ki is végezhetik, a terroristát és a tömeg gyilkosokat. Míg Norvégiában a terroristákat és a tömeg gyilkosokat, luxus börtönökben tartják fogva. Nálunk Magyarországon nincs halál büntetés, de luxus börtön sincs. Sőt náluk Magyarországon átlag 20 NM-es cellákban akár 12 elítéltet is be zsúfolhatnak. Kinek mi a véleménye? Melyik ország büntetés politikája a jobb, és miért?

2016. aug. 28. 11:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%
Bár nem vagyok a megtorló büntetés híve, egy Breivikhez hasonló kaliberű ember esetében támogatnám a halálbüntetést.
2016. aug. 28. 15:25
 12/14 anonim ***** válasza:

"Például azt azért kifejezetten nehéz előre megállapítani, hogy 20 év múlva integrálható lesz-e a társadalomba. Breiviket is folyamatosan figyelik, nem csak előveszik majd 20 év múlva."

Breivik esetében, aki a büntetése elején jár még csak igazad van, de most nagy vonalakban beszéltem. Szerintem fog erre születni precedens, ha eddig nem is történt meg. Bár lehet addigra már én is olyan öreg leszek, nem nagyon fog érdekelni, hogy mi folyik a világban.

2016. aug. 28. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:
85%

Norvégiában boldogabbak az emberek, a kriminalitás is alacsonyabb, aezért úgy gondolom, hogy az a legjobb modell.

Az itteni a legris

2016. aug. 29. 21:18
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Norvégiában boldogabbak az emberek, a kriminalitás is alacsonyabb, aezért úgy gondolom, hogy az a legjobb modell.

Az itteni a legrosszabb. Beküldünk valakit a börtönbe, és ezerszer kegyetlenebb, rosszabb bűnözőt csinálnak ott belőle mint amikor bekerült. Akkor már jobb lenne mindenkit kivégezni, mint hónapokig, évekig kínozni, embertelen körülmények közt.

2016. aug. 29. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!