Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Illegális szerelőműhely a...

Illegális szerelőműhely a szomszédban, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Szomszédomban évek óta működik egy sufni tuning motorszerelő műhely.Egy helyi vállalkozó ügyfeleinek szerelget a szomszédom feketén motorokat.Én állandó éjszakai műszakban dolgozom,és nem tudok tőlük aludni,mert egész nap a gyorsasági motorokat kell hallgatnom.Sokszor még az ablakok is remegnek olyan hangosak.Egyszer már szóltam érte a szomszédnak,meg is kérdezte,hogy mikor szoktam aludni,de semmi nem változott.Ti mit tennétek?Már teljesen kivagyunk idegileg a feleségemmel.Ő azt mondja jelentsen fel.

2016. aug. 26. 19:04
1 2
 1/11 anonim válasza:
33%

Miből gondolod, hogy illegális meg, hogy sufni tuning?

Egyébként magával a dologgal semmi baj nincs, igen ilyenkor elég szopás az éjszakai műszak, de nem tilthatod meg másnak, hogy reggel ne dolgozon csak este miattad.

Ha biztos illegális akkor feljelentheted, de utána nem fognak jó szemmel nézni rád senki a közelben. Lehet nem is kis gondot okoznál szerencsétlennek, biztos nem azért szerel "illegáliasan˝ (ahogy te írod), mert annyira szorakozása, csak ha nincs más lehetősége esetleg?

Te döntésed mi nem láthatjuk át 100%-osan a helyzetet.

2016. aug. 26. 19:24
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Kussban maradnék.
2016. aug. 26. 19:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen,csak valaki a belét kidolgozza egy gyárban,a másik meg életében nem dolgozott egy jóízűt.Pont ezért nincs tekintettel a másikra,mert azt sem tudja,hogy milyen.Amúgy meg sokan panaszkodnak rá,csak a környéken mindenki nyugdíjas,valahogy elviselik de nekem már az állásom forog kockán,mert teljesen kivagyok merülve.
2016. aug. 26. 19:47
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Nehéz kérdés de a kérdezőt is meg kell érteni.Csak azért mert valaki napközben dolgozik nem jelenti azt hogy korlátlanul hangoskodhat.Ha minden nap csinálja és tényleg hangos és idegesítő akkor lehet én is feljelenteném és nem azért mert illegálisan tevékenykedik hanem azért mert zavarja a nyugalmamat.Viszont van egy bökkenő.Több mint valószínű hogy tudni fogja te jelentetted fel és ha olyan az illető akkor nem biztos hogy örülni fogsz a bosszújának.Nem kellett volna neki szólni mert így mostmár sejteni fogja hogy ki jelentette fel ha feljelented
2016. aug. 26. 20:38
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Első körben meg kéne nézni egy településrendezési terven, hogy egyáltalán mit lehet és mit nem lehet ott létesíteni. Ha lakóövezet, akkor vannak kivételek, hogy milyen kereskedelmi/termelési célú tevékenységet lehet ott végezni.

Utána meg lehetne nézni, hogy milyen zajterhelési határértékek vonatkoznak arra a részre és arra a tevékenységre. Lehet hívni egy környezetvédelmist, hogy mérjen akkor, amikor hangzavar van.

Ha kiderül, hogy aggályos a tevékenység, akkor a jegyzőhöz lehet fordulni jogorvoslatért.

1: Lehet úgy is szerelőműhelyt létesíteni, hogy az senkit ne zavarjon az égadta világon. De egyszerűbb egy jó nagyot szarni mindenkinek a fejére és olcsón megoldani a dolgot. Az alapvető együttélés szabályait azért illene ám betartani.

2016. aug. 27. 10:54
 6/11 anonim ***** válasza:

jegyzőnél bejelentés birtokháborítás miatt, illetve ha bizonyos időn ez túl van, akkor polgári per, ahol kiadnak egy ítéletet, és akárhányszor megsérti, lehet feljelenteni.

Bár szerintem amúgy is, mert simán kimeríti a csendháborítás tényét.

2016. aug. 30. 19:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha értelmes ember lenne, akkor bérelne, vagy venne egy műhelyet olyan helyen, ahol sokkal kevésbé zavaró a jelenléte. Gondolom mennyire megutálnák a szomszédok, ha feljelentené a tisztességes jómunkásember szomszédot.
2016. aug. 30. 23:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy teljesen motormániás a fickó.Ami nem baj,mert mindenkinek van hobbija,de azért azt ne úgy csinálja már hogy az egész utca hallja.Vannak saját motorjai is,ha nincs mit szerelnie akkor azokat nyúzza.Csak akkor van csend,ha nincs otthon,vagy este mikor alszik,akkor én meg dolgozok.Biztos hogy van mitől tartania,mert most alakította át a kerítést,hogy ne lehessen belátni hozzájuk,nagyon brutális lett,van vagy 3 méter magas.Valamint hallottam már nemegyszer hogy veszekszik a családtagjaival,hogy mindig legyen zárva a kapu.Azt is tudom,hogy a TB-t maga után fizeti,tehát akkor nincs bejelentve!
2016. aug. 31. 04:47
 9/11 Donald J. Trump ***** válasza:
55%
Teljesen felesleges a saját sikertelenséged és azt, hogy csak gyári melóig vitted a szomszédodon leverni. Éppen bejelentheted az önkormányzatnál, hogy ez így nem oké - de hacsak nem szélsőségesen extrém hangokról van szó, akkor max. egy dádát kap.
2017. febr. 5. 18:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem gyárban dolgozom,csak egy példa volt.Amúgy egy Hayabusa és társai szerintem eléggé extrém hangosak.
2017. febr. 6. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!