Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit megverek úgy, hogy...

Ha valakit megverek úgy, hogy 8 napnál kevesebb a gyógyulási idő, akkor attól még megszűnhet a büntetlen előéletem?

Figyelt kérdés
Vagy valamit lehet tenni az ellen, ha verbálisan inzultál, és én figyelmeztetem, hogy ne tegye, de folytatja? Ötleteket elfogadok, bocsánat az idióta kérdésért, de már kicsit betelt, de nem akarom elrontani az életemet fullosan egy hülye miatt.

2016. júl. 29. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy tesz-e feljelentést.
2016. júl. 29. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

" nem akarom elrontani az életemet fullosan egy hülye miatt."

Akkor ne verd meg :D

Egyébként tényleg...nem jó ötlet, elönt a düh, "rosszul" ütöd meg aztán ottmarad. (Nyílván ennek kicsi az esélye...de érted)

Egyébkent szerintem mint zaklatás feljelentheted.

2016. júl. 29. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

" ha verbálisan inzultál

verbálisan inzultáld vissza. Az arányos védekezés az ökől meg nem

2016. júl. 29. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
8 napon belül gyógyuló könnyű testi sértésért nem szoktak rögtön börtönbe dugni senkit. Max kapsz egy felfüggesztettet, vagy egy pénzbüntetést. De azért ne ismételd meg.
2016. júl. 29. 21:03
 5/7 A kérdező kommentje:

nem hinném, h börtönbe dugnának, csak az erkölcsiben talán ezt jegyeznék, és nem tudom, h úgy van-e esély melót találni utána. ha csak le kéne ülnöm két napot, és sehol nem jegyeznék, akkor nem agyaltam volna már rajta ennyit. Valamit tennem kell most már, meg lehet oldani úgyis, h ne legyen nyoma igazán, de leálljon tőle, minimális erőszakkal remélem megoldható lenne.

Nem fejre menne az ütés, attól félnék, h ott marad, nem azért mert kemény vagyok, hanem mert szerencse kérdése lenne talán.

2016. júl. 29. 22:36
 6/7 anonim ***** válasza:
A büntetlen előélet (két kivételt leszámítva) már egy felfüggesztettel is ugrik, legalábbis a próbaidő idejére, bár egy könnyű testi sértés miatt még azt sem kapnál. Viszont szerintem se verd meg, mert egy pénzbüntetés, egy közérdekű munka, de még egy próbára bocsátás sem kellemes, arról nem is beszélve, hogy könnyen lehet belőle garázdaság vagy súlyos testi sértés kísérlete is (igaz, azért sem kapnál elsőre végrehajtandót).
2016. júl. 30. 10:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem lenne egyszerűbb ha felvennéd a telódra, csinálnál róla hangfelvételt, majd feljelentenéd az ipsét? Akkor neki kell rendőrségre járkálni, nem pedig neked. Ésszel oldd meg inkább.

A hülyékkel nem az a megoldás, hogy lesüllyedsz az ő szintjükre, mert ott könnyen legyőzhetnek a tapasztalatukkal.

2016. júl. 30. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!