Ha el küldtem a NAV-nak a bevallást, akkor mikor kell kifizetnem az szja-t? Küldenek csekket?
Csekk
Ha ragaszkodsz a hagyományos módszerhez, akkor csekket kérhetsz írásban, külön erre szolgáló nyomtatványon, de szerintem sokkal egyszerűbb, ha felhívod a 06 (40) 42-42-42-es telefonszámot és szóban igényled. Az adóazonosítódat készítsd elő.
Bankkártya
Bankkártyával is fizethetsz, de szerintem épeszű ember nem választja ezt a módszert. Be kell menni személyesen egy nagyobb ügyfélszolgálatra, ahol az áruházi vásárlással szemben itt totálisan beazonosítanak (személyi iratok, adóazonosító, ha nem te mégy, akkor meghatalmazás is kell) majd utána tudsz a kártyával fizetni. Ez max. akkor lehet reális opció, ha éppen dolgod van a NAV-nál….
Átutalás
A legegyszerűbb szerintem a banki utalás.
Amire nagyon figyelj: a közleménybe az adóazonosítódat (ha van, akkor adószámodat) feltétlenül írd be, különben a pénzed csak keringél a rendszerben és sosem fogják neked jóváírni!
A leggyakoribb számlaszámok:
személyi jövedelemadó: 10032000-06056353
EHO (6, 14, 15, 20, 27 %-os mind ide fizetendő): 10032000-06056212
egészségügyi szolgáltatási járulék: 10032000-06056229
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!