Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Allando lakcim bejelntesehez...

Allando lakcim bejelntesehez milyen dokumentumok kellenek?

Figyelt kérdés
Kulfoldrol koltoztem haza ket gyerekemmel. Ferjem maradt kulfoldon. Nem valtunk el, de kulon elunk. O hozzajarult h Magyarorszagra hozzam a gyerekeket. Gyerekek anyakonyvezve vannak Magyarorszagon es magyar utlevellel leptek be a hataron. A kisebbik lanyomnak van lakcim kartyaja h kulfoldon elo magyar, a nagyobbiknak ilyet nem adtak. Kaptam urlapot az Onkormanyzatnal, de azt modntak h a ferjemnek is ki kell ilyet toltenie, meghozza szemelyesen. Ez nem megoldhato, mert O nincs itt es nem is lesz. Ezert nem fog Mo-ra utazni. O nem magyar allampolgar. A problema h nem akartak az Onkormanyzatnal kiadni a lakcim kartyat a gyerekeknek, igy nem tudom nekik a TAJ-t megkerni es a gyes es a csp-t sem. Milyen dokumentum kell annak igazolasara h a gyerekeket elhozhassam? Birosagi vegzes nincs, mert hivatalosan nem valtunk el, egyenlore megprobaljuk kulon. Meg olyan draga a jogi procedura kint, jobb megegyezni egymast kozott.
2016. júl. 17. 06:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ez van annyira bonyolult, hogy ne csettelők válaszával maradj, hanem menj el bármely kormányablakhoz, ahol szakszerű választ kapsz.

Írd be a google-ba, hogy "kormányablak + lakóhelyes" és onnan be is jelentkezhetsz és kérhetsz időpontot.

2016. júl. 17. 07:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Voltam VII ker onkormanyzatnal es nem kaptam egyertelmu valaszt az ugyintezo holgytol. Adott 4 urlapot kitoltenie s kozolte h a ferjnek itt kell szemelyesen alairnia. Most nem hiszem h Ausztraliabol ezert at fogja szelni a vilagot. Chatelos ablakot is probaltam, az bemasolt egy linket. Atolvastam tobbszor, nem ad valaszt a kerdesemre. Viszont a TAJ-t nem tudom elintezni lakcim kartya nelkul.
2016. júl. 17. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!