Ha a kamerám az udvarunkon kívűl rögzíti az utcán való mozgást, az nem -e baj esetleg?
Sajnos a környékünkön is előfordulhatnak nemkívánatos emberek,már volt többször is példa ,hogy a szomszédos utcán be-be törtek melléképületbe.
Mi úgy döntöttünk,hogy veszünk kamerát.
Mivel gyakorlatom van az elektronikában én vettem kamerát ami nem olyan,hogy lehet a képernyőben látni,hogy pont az adott pillanatban mi történik a kamera előtt,hanem sd kártyás,konnektorba kell bedugni és a kártyára rögzít,aztán majd a kártyát kivenni és vagy okostelefonon vagy számítógépen visszanézni. Csak mozgásra rögzít.
Ilyet vettem, felszereltem ehhez szakember sem kellett.
Csak az a helyzet,hogy az udvar ajtóra néz és teljesen az utcát is belátja egy részét ,volt,hogy mikor visszanéztem az utcán elmenő embert vagy elbicikliző biciklist is felveszi ugye.
Meg jött egyik barátnője édesanyámnak hozzánk és észrevette a kamerát és azt mondta,hogy az őt is felveszi-mondtuk igen,mindenkit aki a kamera elé kerűl.
Mondtam édesanyámnak,mikor elment a barátnője,hogy lehet nem tetszett neki,hogy őt felvette,lehet úgy gondolta,mi jogon veszi fel őt a kameránk. Nade,ha nem akarja,hogy felvegye,ne jöjjön. Nehogy már mi legyünk feszélyeztetve,hogy fel mertünk tenni kamerát.
Én sem mondom,ha bemegyek a boltba vásárolni,hogy mi jogon vesz fel a kamera,mert aki bemegy mindenkit vesz,mert tuti azt mondaná a boltos,hogy nem kell akkor idejönni,ha baj,ha felvesz. Én úgy vagyok vele,hogy aki olyan helyre megy ahol kamera van,autómatikusan beleegyezett,hogy felveheti a kamera,nem tudom,hogy valóságban ez,hogy van.
Kérdésem:
Kell valami engedély kamerához?,ha igen beszerzem. Gond -e,hogy az utcát is rögzíti,ha mozgás van? Ha igen ,fordítok rajta,mert ezt a kamerát le sem kell szerelni,ott helyben el lehet csavarni,forgatni,bármerre és akkor úgy fordítom,hogy az utcát ne rögzítse.
Baj-e ha valaki jön hozzánk és nem morcos,hogy felveszi a kamera?
Az biztos,hogy senkinek nem mutatjuk meg a felvételt,ha valaki jön hozzánk és felvette,effelől mindenki nyugodt lehet,sőt ha a kártya megtelik,mindig a legrégibb felvételt törli is magának.
"Én úgy vagyok vele,hogy aki olyan helyre megy ahol kamera van,autómatikusan beleegyezett"
Csakhogy az az "olyan hely" közterület, nem egy elszeparált terület (főként nem a tulajdonod), ahol választhatnának igénybe veszik-e. De még üzleteknél is jelezni kell betérés előtt, ha megfigyelőrendszert használnak. Még csak azt se hozhatod fel mentségként, hogy tömegfelvétel lenne.
Persze a többséget aligha érdekli (ha egyáltalán tudomására jut), de mindig előfordul egy rosszakaró szomszéd, vagy túlbuzgó állampolgár.
Akkor elforgatom picit és nem fog beleesni az utca.
De azért érdekel,hogy ha közterületet is vesz a kamera,azért járna büntet3s?
Ki büntetne és mennyire?
Ja és az más tészta,hogy a belvárosi térfigyelő kamerák meg pont csak közterületet figyelnek.
De mondom elforgatom,hogy az utcát ne lássa csak a kaput meg azon belül ami a mi tulajdonunk. Ha pedig engedély kell akkor megérdeklődöm honnan kell és beszerzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!