Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez hogy értik? , , Közös...

Ez hogy értik? , , Közös tulajdon esetén a tulajdonostársak hozzájárulását a lakcímbejelentés során eljáró szállásadó írásbeli nyilatkozatával igazolja. "

Figyelt kérdés

Feltettem a kormányablak online felületén egy kérdést arra vonatkozóan, saját 1/4 tulajdonomba bejelentkezhetek-e állandó lakcímre a többi tulajdonos engedélye nélkül?

És erre a kérdésre a fenti törvényrészletet idézte nekem a Hölgy.

(control c control v-vel itt gyorsan megtalálható:

[link]

Csak szerintem blőd hülyeség,hogy a saját tulajdon bejelentkezésre ezt a törvényt hozza fel nekem érvnek? Szerintem ez nem a tulajdonosra vonatkozik.

2016. júl. 4. 17:11
1 2
 11/12 anonim válasza:

Ja, és hogy még tisztább legyen a kép: a bejelentkező az a polgár, aki új lakcímet jelent be. Ehhez mindenkinek van joga, a kérelmét viszont csak annak fogadja el a hivatal,akinek a lakcímlétesítéséhez a szállásadó (fentiekben részletezve)hozzájárulását adja.

Semmi köze a lakcímbejelentésnek ahhoz, hogy tulajdonos-e a kérelmező (bejelentkező) vagy sem.

Ergo gondolom a kérelmedet elutasították. Ha nem, vidd be magaddal az ügyvéded, majd kiokosítja az ügyintéző, és a többi ügyfél is garantáltan jól szórakozik majd a cirkuszon ;) Mindenesetre ne ezzel az ügyvéddel intézd az ingatlanügyeid, ingyen sem.

Vagy... leírtad a pár nevet a nyomtatványra, mert kérte a hatóság, bejelentkeztél, és itt okoskodsz utólag :DDD

2016. aug. 12. 20:11
 12/12 anonim válasza:
Ennek örülök, tényleg! :) Egyet árulj el kérlek szépen, ha már ennyit körmöltem itt. :) HOL?
2016. aug. 12. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!