Valóban, börtön járna ezért?
Tisztelt ........falusiak !! (és környékén élők)
Nagyon nagy szomorúságomra, a tegnap este 23 óra után egy kicsivel, a ........ orvosi ügyeleten szereztem tudomást arról a tényről, hogy .........faluban, gyermek skarlát betegség (más néven : kéz, és láb betegség) terjeng !!!
A legelszomorítóbb, hogy a saját fiam is elkapta ezt a betegséget, egyrészt az én hibámból is ! A faluban, a tegnap estig, az én fiammal együtt, összesen 5 ilyen betegről tudnak, ami nem azt jelenti, hogy annyi is van ! Az ügyeleten elmondták, hogy ha betartjuk a szabályokat, nem lessz probléma ! A probléma akkor kezdődik, ha nem tartjuk be az előírásokat, amik a következőek :
- a beteg ne menjen közösségbe, hogy ne tudja megfertőzni társait ( a fertőzésveszély, leginkább a betegség első, másokik, esetleg harmadik napján áll fent)
- naponta többszöri alapos kézmosás
- gyógyszer, vagy injekció kúra
A betegségről annyit kell tudni, hogy 10, esetleg 13 éves korig (az immunrendszer kifejlettségétől függ) kapják el a gyerekek, magas lázzal kezdődik, ami hamar el is múlhat, a beteg torka fáj, megdúzzadnak a nyirokcsomók a torokban, fehér lepedékes lessz a nyelv, és az is enyhén megdúzzad (úgymond málnanyelv alakúl ki) .A tenyéren, a talpon, talpélen, a test hajlataiban, a szájon, a száj körűl, halvány piros, és (vagy) erős vörös kiütések jelentkeznek, aminek az átmérője 1 mm-től, akár 5-6 mm.-is lehet.
Ezt a felhívást, azért teszem ki, hogy akinek a gyereke még nem kapta el, az figyeljen oda, és ha nem muszály ne költsön több ezreket, a gyógyszerekre, és ne szenvedjen az a szegény gyerek !
Akinek a gyereke már elkapta, az meg egy kicsit jobban figyeljen oda, hogy ne fertőzzön meg másokat !!!!
(a képek az én fiamról készűltek)
és ide posztoltam be 4 db képet, a fiam lábáról, és kezéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!