Mi baja lesz a trolivezetőnek, ha emberséges? Kirúgják?
Pesti eset, elsőajtós felszállás.
Idős néni - szemmel láthatóan messze túl a 65-ön - a középső ajtónál szállt fel. Vezető addig nem volt hajlandó elindulni, amíg nem ment előre megmutatni a személyijét.
Megjegyzem, annak csak a hátoldalán, kis számokkal szerepel a születési év.
Közben a néni leghátul talált ülőhelyet, s fájós lábával végig kellett a buszon sétálnia.
Értem én hogy rend, de meg minden, de olyan idióta nem lehet a hatalom, amibe a humánum minimuma sem fér bele.
Az intézkedés célja a bliccelés visszaszorítása, de aki már ezt nem tudja elkövetni…
Sajna jogos, de azért lehet következtetni a néni korát. De kérdem, ha más kultúrájú csávók szállnak fel akkor is ez van szerintem nem?..?
Nem rúgnák ki ezért....
Ez az öreg néni fájós lábbal a legnagyobb demagógia...
Az öreg néni ebben a történetben az, aki tesz a szabályokra, mert úgy gondolja, hogy ha öreg, akkor már rá nem vonatkoznak. És csak azért sem az első ajtónál száll fel, pedig nem jelentene plusz fáradságot. Aztán fel lehet háborodni, hogy a fájós lábú öreg nénire rászóltak, hogy ugyan, tartsa már be a szabályokat.
Az emberség és a szabályok betartása két független dolog. Emberségességről akkor beszélhetnél, ha az öreg nénit elküldte volna a francba, csak mert rossz helyen szállt fel. Sajnálom a buszvezetőt, amiért nevelnie kell az elsőajtós felszállásra felnőtt embereket, sőt még nyugdíjasokat is, mert egyesek nem tudják felfogni, hol van az első ajtó.
Aha. Értelmes, ereje teljében lévő, teljesen normális, gyakorlatias emberek is összezavarodnak Pesten.
Van
- szimpla kocsi, bárhol felszállhatsz;
- szimpla, csak első felszállással, s a vezető nem enged elől leszállni (szabályt nem tudom);
- szimpla, csak első ajtós, vezető bárhol enged leszállni;
- csuklós, bárhol felszállhatsz;
- csuklós, csak első felszállással, s a vezető nem enged elől leszállni (szabályt nem tudom);
- csuklós, csak első ajtós, vezető bárhol enged leszállni;
És hogy színesebb legyen:
Van
- sima megálló, ahol a második járműn is ajtót nyitnak;
- kettős megálló, hátraindulsz, közben a második előre megy.
És egyebek.
És ugyanabban a megállóban különböző rendű járatok vegyesen.
Én nem mondom, hogy a vezető volt a hibás. De ha a rendszer olyan, hogy egy nagyon idős ember, aki nem tud bliccelni, az is csakis és kizárólag elől szállhat fel, akkor az a rendszer rossz.
Ugyanennél a fickónál láttam olyant is, hogy babakocsival nem engedte felszállni az anyukát. Alacsony padlós járműről van szó, ahol a középső ajtónál még rögzítő is ki van alakítva kerekesszékhez, babakocsihoz.
Első ajtón kellett volna betolni.
# 6/6 Időpont tegnap 23:34
Na, ebből:
A "szimpla, csak első felszállással, s a vezető nem enged elől leszállni (szabályt nem tudom)" és a
"csuklós, csak első felszállással, s a vezető nem enged elől leszállni (szabályt nem tudom)" pont hivatalosan nem létezik. A belső szabályzat szerint (ha BKK-ról van szó) forgalmasabb időben, a vezetőnek meg kell kérnie az utasokat, hogy leszállásra használják a hátsó ajtókat, a gyorsabb utascsere érdekében. Tudom, írtad, hogy nem tudod, ezért mondom.
"És hogy színesebb legyen:
Van
- sima megálló, ahol a második járműn is ajtót nyitnak;
- kettős megálló, hátraindulsz, közben a második előre megy.
És egyebek."
Ezek egyértelműen vezetői tévedések, nincs mit szépíteni.
Egyedül azt említeném meg, hogy létezik MM+M ("hármas") megálló, ott a harmadikként beállt kocsinak a tábla vonalában is meg kell még egyszer állnia.
"Én nem mondom, hogy a vezető volt a hibás. De ha a rendszer olyan, hogy egy nagyon idős ember, aki nem tud bliccelni, az is csakis és kizárólag elől szállhat fel, akkor az a rendszer rossz."
Elég sok helyen van első ajtós felszállás. De a fenti káosz nagyobb baj, mint hogy csak az elsőn szállhat fel.
"Ugyanennél a fickónál láttam olyant is, hogy babakocsival nem engedte felszállni az anyukát. Alacsony padlós járműről van szó, ahol a középső ajtónál még rögzítő is ki van alakítva kerekesszékhez, babakocsihoz.
Első ajtón kellett volna betolni."
Ezen sincs mit szépíteni, vezetői hiba egyértelműen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!