Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hazaküldhetik azért a fekvőbet...

Hazaküldhetik azért a fekvőbeteget, mert többen várnak az ágyára? Ezt mondta az orvos. A beteg még nem önellátó, de az orvos nyíltan ezt mondta, hogy ez az ok.

Figyelt kérdés

Az orvos nyíltan kimondhatja, hogy azért küldi haza a beteget, mert sokan várnak az ágyra? Ilyet megtehet? Egy betegjogi képviselővel érdemes beszélni?

Stroke, a beteg még se beszélni, se járni nem tud rendesen.

Az első napokban azt mondták, hogy a cél, hogy újra önellátó legyen.

A javulás látható, de még 1-2 hét gyógytorna, logopédus, fizikoterápia véleményem szerint sokat jelentene.

Az orvos ma közölte, hogy jövő hét elején kiadják, mert van javulás, de most stagnál az állapota. Tényleg napról napra jobb, de itthon sem a 24 órás felügyelet, sem a felsorolt kezelések nincsenek biztosítva.

Kimondhatja így, hogy azért küldi haza, mert várnak a helyére? Egy betegjogi képviselőhöz érdemes elmennem? Ő mit tud tenni?

Nyilván egyelőre nem tudom bizonyítani, hogy ezt mondta az orvos, de ha a képviselő közbelép, hogy a beteg sem járni, sem beszélni nem tud még rendesen, akkor meghosszabbíthatják még a kórházi kezelést? Egyértelműen ellátásra szorul, remélem, már csak rövid ideig, de addig is örülnék, ha szakképzett személyzet lenne jelen. Nekem nincs egészségügyi végzettségem, és hát a stroke nem vicc.

Esetleg elképzelhető, hogy ha nyomás hatására bent tartják, akkor hátrányosan fogják kezelni? Már most is van egy-két flegma ápoló, aki húzza a száját, mikor az öregeket pelenkázni kell, meg épp bent voltam, mikor a vacsorát ledobta az asztalra, és olyan hangsúllyal lökte oda a betegnek, hogy "A vacsorája!", mintha valami rühes kutyának lökné oda.

Bár politika témakör, de azon belül JOG, tehát hogy melyik pártnak köszönhetjük az egészségügy jelenlegi állapotát, erre nem vagyok kíváncsi!

A jogi oldala érdekel. Köszönöm a segítő válaszokat előre is.

2016. jún. 16. 19:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer egy ápoló nem figyelt oda vérvételkor, mert épp a takarítóval beszélgetett és rosszul szedte ki, úgy hogy közben kispriccelt egy csomó vérem, egy része a ruhámra. Meg kb még hasonló tucat ilyesmi xarság történt, úgyhogy örülj hogy neked csak ennyi történt. Egyik embernek, akivel beszéltem le is bénította az egyik ujját a szintén rossz vérvétel. Az alacsony fizetés, a túlterheltség, de szerintem a hozzá nem értés is probléma.
2016. jún. 16. 21:17
 12/14 anonim ***** válasza:

És ez egyre csak jobb és jobb lesz, ahogy haladunk előre az időben. :):):)

Magyarország csudálatos egy hely...

2016. jún. 16. 21:24
 13/14 A kérdező kommentje:

"CSAK ENNYI" történt?

Mennyi?

Hogy egy magát ellátni nem tudó agyvérzéses embert ki akartak dobni a kórházból?

Ja, igen, ez tényleg semmi ahhoz képest, hogy neked véres lett a ruhácskád...

Ha ilyen bunkó vagy, akkor inkább kösz, de nem kérek a válaszaidból, mert továbbra sem a kérdésre válaszolsz, még véletlenül sem.

NEM az ápolók leterheltségéről szólt a kérdés, de ha téged csak ez érdekel, akkor ír ki te magad, és ott kifejtheted a véleményed.

Egyébként ha a többieket érdekli, akik rendesen válaszoltak: volt értelme megemlíteni az orvosnak, hogy én még nem látom önellátónak. Azt mondták, semmi akadálya, és egy héttel eltolták a hazaküldést, az pedig sok idő, tehát összesen még 1,5 hét van hátra.

2016. jún. 17. 20:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Arról beszéltem, hogy bunkózott veled a nővér, de mindegy...
2016. jún. 17. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!