Milyen büntetésre számíthat az illető?
Adott egy ember, a történet kedvéért legyen a neve Pisti ( nem én vagyok ).
Pisti könnyű drogot szállít. Nem ő árulja, ő csak A-ból B-be viszi el.
Hogy pontos legydn: Pisti az egyik haverjától szállít valamit ( becsomagolt doboz, amiben ő hivatalosan nem tudja hogy mi van ) egy másik embernek, akitől egy borítékot visz vissza, amiben szintén nem tudja mi van.
Természetesen tudja ( legalábis sejti ), hogy füvet és pénzt szállít, de ez nem hivatalos. Hivatalosan csak kérést teljesít, mert a haverjának nincs kocsija / nem ér rá. Ezért néha kap pénzt.
Ha elapják, amikor drog van nála mekkora büntetésre számíthat? És ha akkor kapják el amikor a pénz / semmi nincs nála?
Mi az hogy hivatalosan nem tudja? :D Ezt a baromságot..
Pisti kábítószert birtokol és az terjesztésben is részt vesz. Hiába tetteti a hülyét, ez nem oszt nem szoroz.
Kis mennyiségű kábítószer birtoklása/fogyasztása 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, plusz itt még van a futárkodás is amiért pénzt kap, úgyhogy van rizikó rendesen.
Ezt a "nem tudom mi van benne" duma védekezésnek nem fog működni, ezt Pisti jobb ha elfelejti.
"Mi az hogy hivatalosan nem tudja? :D Ezt a baromságot"
Hivatalosan : itt a nyílvánosság előtt a fórumon meg a rendrségen.
Nem hivatalosan : dílere előtt
Mész a sittre haver. Egy drog terjesztése.
4# én ugyan nem, soha életemben nem nyúltam droghoz.
Az illető pedig csak akkor, ha elkapják, Köszönöm az eddigi válaszokat.
Szabadságvesztés.
Ha nagyon nagy szerencséje és makulátlan előélete van, akkor esetleg felfüggesztett, egyébként pedig kábítószerbirtoklás (a mennyiségben lévő hatóanyagtartalomtól függően vétség vagy bűntett), illetve kábítószer-kereskedelem. És hagyjuk ezt a nem tudja, hogy mit szállít. Te is tudod, akkor ő hogy a fenébe ne tudná? Ezt a hatóságnak nyugi, nem fogja bemesélni.
Szóval ha jót akar magának, akkor nem csinálja tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!