Tényleg igaz, hogy hatástalanított fegyvert is csak engedéllyel lehet vásárolni?
Engedélyt, vagy fegyver hol lehet szerezni?
Ez egy cikk ugyan, de benne találsz paragrafusrészleteket.
A kérdésedre a válasz nem, de azért vannak megkötések. Pl. utcán ugyanúgy nem járkálhatsz vele, mint élessel.
"utcán ugyanúgy nem járkálhatsz vele, mint élessel"
Azért nem ugyanúgy. Hatástalanítottat közterületen birtokolni szabálysértés, pénzbírság jár érte. Éleset birtokolni 2-8 év börtönt is jelenthet.
Kérdező: nem igaz, a hatástalanított fegyver már nem fegyver, bárki megvásárolhatja.
kovpet!
Ezt írja a jogász:
hatástalanított fegyverek tartásához semmiféle engedély nem szükséges, azonban meg kell jegyeznem, hogy ezek az eszközök fegyverutánzatnak minősülnek, tehát közterületen való szállításuk során be kell tartani az erre vonatkozó szabályokat, vagyis csak tokban szállíthatók, mert mint fegyverutánzat a ?közbiztonságra különösen veszélyes eszköz? kategóriájába tartozik.
Jól írja, én is így tudom, pedig nem vagyok jogász :)
A kkve közterületen való birtoklása szabálysértés. Fegyverutánzat vagy 8+ centis kés, boxer, ilyesmi, egy kategória.
Lőfegyver engedély nélküli birtoklása viszont bűncselekmény. Ezt írtam én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!