Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor milyen Garancia van?...

Ilyenkor milyen Garancia van? Van egyáltalán?

Figyelt kérdés
Vettem egy fülhallgatót 3400 Ft-ért és alig bírt ki 2 hónapot , visszavittem a boltba azt mondták hogy nincs rá semmilyen garancia mert csak 10000 Ft felett van. Ez tényleg így van? De nem ez az első eset ezt már eljátszottuk egyszer, akkor rábeszéltek erre a fülhallgatóra ami most ment tönkre, akkor meg azt mondták h a blokkot tartsam meg mert ennél már lesz, semmilyen garancialevelet nem kaptam. Mi a teendő ilyenkor?

2016. máj. 30. 14:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Kínaiban semmire sincs gari. Hol vetted?

Lehet hogy arra nem volt garancia

2016. máj. 30. 14:53
 2/7 A kérdező kommentje:
euronicsban, és egy sencor sep 185 sport fülhallgató
2016. máj. 30. 14:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnos igazuk van, itt a 16. pontban írja a rendelet: [link]
2016. máj. 30. 15:29
 4/7 A kérdező kommentje:
értem köszi, de ez mekkora genyóság, konkrétan ha a gyárban rontottak el vmit akkor is én szívok :/
2016. máj. 30. 15:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha jótállás nincs, kellékszavatosság van.

Írj egy e-mailt a cégnek, hogy mi a baja a fülhallgatónak, mennyiért vetted és szeretnél szavatossági jogaiddal élni (kijavítás/kicserélés), illetve kérdezd meg, hogy ezt hol teheted meg.

Ha azt mondják, hogy sajnálják, de blabla, akkor meglebegtetheted a fogyasztóvédelmet, ami ilyen esetben biztos bírság.

2016. máj. 30. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, szavatosság van.

Az üzletben kérd el a vásárlók könyvét, és írd le benne a dolgokat, beleértve, hogy neked konkrétan azt mondták vásárláskor, hogy a blokk alapján javítják.

Ezt nem szokták szeretni.

Nekem konkrétan Tesco-val volt olyan esetem, hogy 3000 körüli hajszárítót vittem vissza egy év után, és levásárolhattam az árát minden kérdezősködés nélkül, csak egy papír kitöltése kellett hozzá.

2016. máj. 31. 05:10
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Biztos, hogy van garancia, 1000 Ft. felett mindenre van. A jótállási jegy nem szükséges minden esetben. Vagy keresd meg a hivatalos disztribútort.
2016. jún. 3. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!