Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Így tényleg én is bűnös vagyok?

Így tényleg én is bűnös vagyok?

Figyelt kérdés

Előre is elnézést, ha nem vagyok elég konkrét, de nem akarom, hogy fölismerjenek, azért remélem a lényeg így is érthető lesz.

Szóval egyik este pár haverommal, meg két barátnőmmel mentünk hazafelé, és hát a fiúk már nem voltak szomjasak, ha értitek... És ahogy baromkodtak, véletlenül nekiesett az egyik, egy járda mellett parkoló kocsinak. Nem nagyon, de egy kicsit be is horpadt. Aztán nem mintha nem lett volna ez is elég nagy baj, még belerúgtak kettőt, hármat, amíg meg nem szólalt a riasztó, és bár sötét miatt annyira nem láttam, de szerintem lett még rajta itt ott kisebb horpadás. Mondtam nekik, hogy fejezzék be, de hát ilyenkor az ember aztán mondhatja nekik. Aztán én már ott is akartam hagyni őket, de megállítottak, hogy ha szólni merek a rendőröknek, vagy bárkinek erről, én is ugyan úgy kiveszem a részem a büntetésből, mert velük voltam, és ki bizonyítja majd azt, hogy én nem rongáltam meg az autót? Pedig én tényleg, hozzá sem nyúltam.

Ezért tényleg én is bűnrészes vagyok? És milyen büntetés jár az ilyenért? Köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 27. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vagy bűnrészes, ha nem szólsz. A fenyegetéssel pedig csak maguknak ártanak.
2016. máj. 27. 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Inni tudtok, de a törvényhez nem nagyon értetek. Nem, Te nem lennél bűnös, szóval ne ezzel takarózz, ha nem szólsz senkinek.

Egyébként ilyen barátok mellett nincs is szüksége az embernek ellenségekre.

2016. máj. 27. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Bűnösök közt, cinkos, aki néma.
2016. máj. 27. 20:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem neked kell bebizonyítani, hogy nem rúgtál bele, hanem az ügyészségnek, hogy belerúgtál.

Persze ketten ellened vallhatnak, ha akarnak. Ha van térfigyelő kamera a helyszínen, tisztáz téged. Ha nincs, akkor nagy valószínűséggel a "barátaidat" sem kapják el.

Egyébként ez garázdaság/rongálás szerintem, meg kell téríteni a kárt, meg némi pénzbünti lehet a vége.

2016. máj. 27. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nos az előttem szólók már leírták amit én akartam, úgyhogy csak visszakérdeznék, hogy ezek után még a barátaid?
2016. máj. 27. 21:04
 6/7 A kérdező kommentje:
5-ös, az az igazság, hogy én is ezen gondolkodtam..
2016. máj. 27. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Felejtős a brigád.
2016. máj. 30. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!