Házibuli alatti rongálás. (többi lent) Ki a felelős?
Szombaton tartottam egy házibulit, egy bérelt házban, ahol a buli alatt körülbelül 45 ember tartózkodott. 12 óra körül pár számomra ismeretlen fiatal fiú (akiket idegenek lévén kértem a távozásra ám nem vettek komolyan, lévén nem vagyok túl fenyegető alkat) átmentek a szomszéd telken lévő, építés alatt álló ház kertjébe, ahol először rohangáltak, majd felmásztak a tetőre. Én ekkor megint kiabálni kezdtem, távozásra szólítottam fel őket, ami után nem találkoztam velük. Ezután megjelent a rendőrség és a birtokháborításról kérdeztek, ám nem volt semmi komoly, éppenhogy benéztek, csak aggódott a szomszéd, hogy betörés lehet. Sajnálatos módon, reggel már a telek és a ház tulaja jelent meg, aki körbejárta a házat, és a hátsó ablakokat betörve találta. Luxusvilláról van szó, ez a kár majdnem 2 millió forint összegű. Én az egész napot a rendőrségen töltöttem, és tanúvallomást adtam, ahol először a rongálók után nyomoztak, majd az egyik rendőr megfenyegetett, hogy mint házigazda tőlem perelik el a pénzt. Valószínűleg ezzel csak az esetlegesen visszatartott információ kiadására akart rábírni, ám én tényleg nem ismertem az elkövetőket. Fiatalkorú vagyok, a kár nem az általam bérelt házban keletkezett, és nem ismertem a rongálókat.
Igaz, hogy emiatt engem terhelne a felelősség, nem az elkövetőt?
Egyszerűen nem értem. Fiatalkorúként hogy is lehetett házibulid? A rendőrség mikor éjjel kiment nem is értem miért nem küldött titeket és téged haza. Nem volt igazoltatás?
A felelősség téged is terhel meg azt is aki kibérelte, hiszen az nap este ti feleltetek az egészért.
Elég buta voltál, hogy amikor a hívatlan vendégek átmentek a lakatlan házba, nem hívtad a rendőröket.Sőt, amikor kimentek hozzátok, nem jelezted azokat a fiatalokat.
Nem te voltál és nem a vendégeid a kárt okozók. ha valóban bele akarnak rángatni, a szüleid fogadjanak ügyvédet.
Szerintem téged ez nem érint... Ez olyan mintha valaki elmenne a mekibe, majd hazaúton szétver valamit és a mekinek kellene fizetni, mert ő miattuk került oda az a valaki....
És nem tudom miért kellett volna haza küldeniük őket... Ha nem volt csendháborítás, sőt semmi ami a többi embert zavarta nem csináltak semmi illegálisat, csak ittak, amit nem tilt semmi...
A felállás szerint nem te vagy a felelős.
Az más kérdés, hogy furcsa, hogy odamentek idegen fiúk és betörtek.
Szal igen, innen fúj a szél.
Nem csak a rendőrök, én se hiszem el neked ezt a mesét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!