Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogokkal rendelkezik...

Milyen jogokkal rendelkezik egy 18 éven aluli "gyerek"?

Figyelt kérdés
A lényeg a lényeg.. 17 éves vagyok (fiú) és a szüleim baromi szigorúak abból a szempontból, hogy én mikor hagyom el a házat, mikor találkozok a barátaimmal stb... nem vagyok egy züllős típus alapvetően sem. Tanulok, rendesen iskolába járok, még igazolatlan hiányzásom sincs, hozom a szintet.. tehát, a kötelezettségeimnek eleget teszek. De ilyet, hogy eljön péntek este, és mondom: megyek..; erre ők: maradsz a seggeden nem mész sehova. ez már az agyamra megy. és azzal jönnek: amíg nem vagyok 18 addig megmondhatják mit csináljak. Na hát azért szerintem ez nem így működik... A google-be semmit nem találtam ezzel kapcsolatban. valaki tudná ismertetni, milyen jogok, tilalmak vonatkoznak pl a házelhagyásra? köszönöm előre is.

2016. máj. 23. 20:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
ez abszurd. jézusom, felnőtt ember vagyok lassan. nem csak a "pénteki sörözés" marad el, hanem úgy általában, ki nem tehetem a lábam a házból.
2016. máj. 24. 19:38
 12/15 A kérdező kommentje:
ha már itt tartunk, kb azt is megszabják, milyet sz*rjak!
2016. máj. 24. 19:56
 13/15 anonim ***** válasza:
52%
Nem kérdező, nem szabnak meg semmit. Hanem neked van egy viselkedésed, és arra reagálnak. Gyermeki viselkedésre ahhoz illő, felnőtt viselkedésre meg ahhoz illő módon. Ha te kisgyerek módjára csökönyös akarnoksággal akarod elhitetni, hogy felnőtt vagy, akkor kisgyerekként kezelnek. A hiba lehet a környezetedben is, de hatékonyabb előbb önmagunkat megvizsgálni. Neked is ezt ajánlom.
2016. máj. 25. 09:22
 14/15 kovpet ***** válasza:

Ezt nem tudod jogi eszközökkel kezelni.

A felnőtté válás része, hogy elkezdesz felnőttként viselkedni. Nem normális, ha tényleg sehova sem engednek el, de egy felnőtt megpróbálja kezelni a problémát. Jogilag ezt nem lehet. Bármilyen per tovább tartana mint egy év és addigra okafogyott lenne az egész, hiszen felnőtt lennél jogilag.

Beszéltél már velük? Hogy? Mit mondtak?

Mit reagáltál a "maradsz a seggeden nem mész sehova" mondatra? Elmondtad (nem elüvöltötted vagy elhisztériáztad), hogy felelősségteljesen fogsz szórakozni és ha elzárnak a világtól, akkor nem fogod azt megismerni? Esetleg ha lehetőséged lesz rá, akkor hirtelen beleszabadulva épp hogy ellenkező hatást érnek el, mint szeretnének?

"ki nem tehetem a lábam a házból"

Miért? Mivel indokolják ezt? Volt valami előzménye?

Ha nem nálad, akkor náluk? Lehet, ők drogoztak régebben. Vagy kirabolták vagy megerőszakolták egyiküket?

Nyilván egy értelmes ember nem zárja be a fiát, 12 évesen sem, nem hogy 17 évesen. Valaminek kellett történnie.

2016. máj. 25. 10:02
 15/15 anonim válasza:
47%
Szökj el tesó, ha elkapnak a rendőrök ugy se lesz semmi bajod belőle max haza visznek
2016. máj. 27. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!