Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbírságoltak minket közterül...

Megbírságoltak minket közterületen szeszes ital fogyasztásra, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Tudom hogy maga a büntetés ellen semmit, de volt egy kis galiba.. 5-en voltunk a társaságban ahol kizárólag én múltam el 18 a többiek 17 évesek voltak. A rendőr azt mondta hogy fejenként 10 000 szokott lenni a büntetés általában, de hogy mivel csak én múltam el 18 felírja az egészet(50 000) az én nevemre. Én elvállaltam ezt, a rajtam kívüli 4 emberből 3 ki is fizette nekem ezt a pénzt, viszont a 4. nem akar fizetni, én pedig nem akarom az ő részét is kifizetni. Tehetek-e ilyenkor valamit(például tanúskodással bebizonyítani hogy ő is ott volt vagy akármit)? Sajnos a papíron amit én kaptam csak az én aláírásom látható(nem tudom hogy a rendőrnek lehet-e más papírja, de csak az én személyimet kérte el), és ez az eset április 15.-én volt szóval a rendőr sem valószínű hogy tudná kik vagyunk.

Van esélyem bármire vagy nyalóka? :(

2016. máj. 5. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
A hatóságot nem érdekli, hogy honnan szerzed a büntetésre a pénzt. Szólj a nem fizető szüleinek, fenyegesd meg, hogy kiplakátozod az iskoláját vagy bármi ilyet, amivel fizetésre ösztönöznéd.
2016. máj. 5. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
22%
Ne italozz, ne szemetelj!
2016. máj. 5. 20:55
 3/5 anonim ***** válasza:
8%

Elmúltál 18, a törvényt tekintve felnőtt vagy, a többiek nem, ergo Te felelsz a többiekért is!

Az adataid meg a rendőröknek is megvannak! Ha nem fizet a társad, akkor Neked kell, mert a törvény előtt a felelősség a tied!

2016. máj. 5. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Tájékoztasd erről a szüleit és többet ne barátkozz vele. Ekkora seggarc senki se lehet.
2016. máj. 5. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
10%

Szép kis haver az ilyen! Egyébként a személyiteket a boltban nem kérték tőletek? Mert ha esetleg igen, akkor csak Te tudtad megvenni a piát mindenkinek. Innen nézve Te vagy egyedül a felelős.

Próbálj meg beszélni a szüleivel! 10000 Ft az mégis 10000 Ft!

2016. máj. 5. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!