Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » ÖN szerint igazságos lenne-e...

MIKLÓS18 kérdése:

ÖN szerint igazságos lenne-e az akasztás visszavezetése?

Figyelt kérdés

#törvény #halál #jog.büntetés
2016. ápr. 26. 23:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

Ha visszaállítanák, mennyivel lenne különb a társadalom a gyilkosnál?

G. B. Shaw után szabadon:

ami egyénileg bűntény, társadalmilag igazságszolgáltatás.

.

Igen, legyen halálbüntetési mód az akasztás.

Ám csak az után, ha törvényileg feltámasztják az eddíg bűntelen, tévesen elitélt embereket!

2016. ápr. 27. 06:10
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Én a méreg injekcióval is elégedett lennék.
2016. ápr. 27. 06:23
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
"Sokan élnek akik halált érdemelnek és néhányan meghalnak, akik élhetnének. Ki tudja ezt eldönteni, Frodó? Ne akarj túlbuzgón halált és igazságot osztani! A legbölcsebbek se látnak előre mindent!"
2016. ápr. 27. 06:32
 14/22 anonim ***** válasza:
32%
Jó. És legyen kerékbetörés, karóba húzás, keresztrefeszítés, máglyán elégetés, megkövezés is.
2016. ápr. 27. 07:03
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
Én az akasztás helyett és minden más kivégzési forma helyett az életfogytig tartó kényszermunkát tartom helyesnek, miért? mert így 1-2 évente felül lehet vizsgálni az elitélt ügyeit, és ha kiderül hogy ártatlan akkor van lehetőség a szabadonbocsájtására és a kártalanítására. Igaz hogy éveket vesznek el tőle ha ártatlanúl ül, de nem végzik ki igazságtalanúl, és a munkabéréből tudja fedezni a börtön a fogvatartásának a költségeit, ez sem egy utolsó szempont mert ha nekem a szabad embernek keményen kell dolgoznom azért hogy megtudjak élni a családommal együtt akkor a gyilkos ne üljön szanatóriumi körülmények között a börtönben.
2016. ápr. 27. 07:45
 16/22 anonim ***** válasza:
8%

Nyilván szólnak érvek a halálbüntetés ellen, s ezek közül a legerősebb valóban az esetleges bírói tévedés.

Bár én nem hallottam róla, hogy amíg volt hazánkban halálbüntetés, lett volna akit tévesen kivégeztek. Kizárólag köztörvényes, emberölési és nem politikai esetekre gondolok.

Én azért meghagytam volna a lehetőségét, a legsúlyosabb esetekre, visszaesőkre. Ott még ha esetleg téves lenne az ítélet akkor sem nagy a "kár", amúgy is egy kemény bűnözőről van szó, nem veszít sokat a társadalom.

Az már csúsztatás, hogy ezzel a társadalom maga is gyilkossá válna, mert akkor ilyen alapon börtönbe se zárjunk senkit, mert valakit az akarata ellen fogva tartani törvénytelen, nem humánus dolog. Mégis megtesszük, emberek ülnek börtönben.

2016. ápr. 27. 08:36
 17/22 homo ludensz ***** válasza:
0%

Minden társadalom izolálja a romlott részt hogy az ne terjedjen tovább. Az elzárás is ezt a célt szolgálja.

A fő cél az egyén átnevelése de ez csak a romló félben lévő elkövető esetében hozhat némi eredményt. Az amit most Gulágként emlegetnek,nos valami ilyesféle munkatábor és a körülmények lennének alkalmasak arra hogy a legkeményebb elkövetőt is kiscserkésszé formálják az évek során.Magyarországon is volt pld. a recski kőfejtő ahol az oda szállítottakat azzal fogadta a parancsnok hogy nem köteles elszámolni a rábízottakkal. Barakok voltak és a konditerem a kőbánya volt. Határozottan csak köztörvényesekre alkalmaznám és csak alapos bírói végzéssel. Aki egyszer onnan kikerülne annak minden jobb lenne mint oda visszakerülni.Senkit még kérésre sem engednék felakasztani.

2016. ápr. 27. 10:20
 18/22 anonim ***** válasza:
65%
Arra az időre, míg Viktort és bandáját akasztják, igen. Egyébként nem.
2016. ápr. 27. 13:16
 19/22 anonim ***** válasza:
8%

NEM. A halálbüntetés nem civilizált, nem európai megoldás.

A megtorló jellegű büntetések egyetlen formája sem elfogadható. A büntetés célja csak a társadalom közvetlen védelme (elzárjuk, hogy ne legyen bűnismétlés) és az elkövető átnevelése lehet (ha arra esély van).

2016. ápr. 27. 15:19
 20/22 anonim ***** válasza:
52%
Lehet szidni Norvégiát, hogy "pátyolgatják" az elítélteket, de azt is nézzük már meg, hogy mennyivel alacsonyabb a visszaesési rátájuk. Az igazságszolgáltatás célja NEM a bosszú, a megtorlás kénye hogy legyen, hanem az, hogy az elítéltet lehetőleg minél rövidebb idő alatt átneveljék, hogy a társadalom teljeskörű, produktív tagja legyen. Ezt azzal, hogy halálra dolgoztatjuk, vagy hogy horribilis életkörülmények közötti életre kényszerítjuk őket, nem lehet elérni. Mi a jobb: ha kevesebb bűntényt követnek el, vagy ha jól megkínozzuk a delikvenst, aki miután kiszabadul, még veszélyesebb lesz? A bűntényt legtöbb esetben a kínzás nem fogja helyreállítani. Viszont helyes neveléssel, rehabilitációval a visszaesők számát a nullára lehet csökkenteni.
2016. ápr. 27. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!