A chat.hu nevű weboldal miért lopja el a felhasználók adatait?
A chat.hu 20 éve változatlan formában működik, általában 2-300 ember online, de az aktív userek száma kb 40-50 lehet.
Nem a legnépszerűbb weboldal...
A chat.hu java-t használ, ami nem biztonságos:
Többen is írták nekem privátban, hogy feltörték a gépüket, ellopták a képiket és közösben mutogatták átszerkesztve.
Volt olyan akinek a facebookját derítették ki, (állítólag senkinek se adta meg), és onnan lopták el a képeket. Ebből feljelentés is lett.
Több éve ismerem már ezt az oldalt, nekem is feltűnt, hogy nem csak átlag felhasználók csetelnek a chat.hu-n, hanem rosszindulatú férgek is.
"A bankom (és más bankoké is) internetbank szolgáltatása Javás felületen zajlik le. Mégsem lopják el emberek százezreinek pénzét... Tehát a Javát hibáztatni ostobaság. "
Mutass nekem egy bankos weboldalt aminek java bővítmény kell. A java bővítményt le kell tölteni, telepíteni kell és engedélyt kell adni neki hogy fusson.
A weboldalak csak javascriptet használnak.
"Sokkal valószínűbb magyarázat az hogy az ismerőseid egyszerűen digitális analfabéták, akiknek fogalmuk sincs az adatbiztonságról, sírnak amikor "feltörik" az alma123 szintű jelszavaikat és ártatlan weboldalakra mutogatnak. Az sem feltörés ha valakinek elárulod a nevedet, ami alapján megtalálják az azonos nevű facebookodat és onnan lemásolják a nyilvánosan kitett képeket."
Nem jelszófeltőrésről van szó. Valós időben hozzáférnek a számítógépekhez, telefonokhoz, gyakorlatilag bármihez.
(a chat.hu)
Az hogy ki a digitális anlfabéta szerintem hagyjuk. A többség azt hiszi, hogy megveszik a 100ezres okostelefont, ráraknak egy ingyenes tűzfalat vagy vírusírtót és 100%osan védve vannak. Semmit se ér.
A chat.hu szoftverei nem lopnak el tőled semmit.
Viszont sokan írtak saját kezűleg klienst, na azokkal már el tudják lopni az adataidat, de persze csak ha annyi eszed van, hogy megbízhatatlan forrásból származó szoftvereket használsz.
Mutass nekem egy bankos weboldalt aminek java bővítmény kell.
www.cib.hu
"Valós időben hozzáférnek a számítógépekhez, telefonokhoz, gyakorlatilag bármihez. (a chat.hu)"
Baromság. Bizonyítékod is van, vagy csak alaptalanul vádaskodsz?
"Az hogy ki a digitális anlfabéta szerintem hagyjuk. A többség azt hiszi, hogy megveszik a 100ezres okostelefont, ráraknak egy ingyenes tűzfalat vagy vírusírtót és 100%osan védve vannak. Semmit se ér."
User error ellen valóban nem véd.
Régi cikk.Mellesleg a facebook a világon a legnagyobb adathalászhely és emellett még vírustanya is.(Nagyobb,mint a chat.hu)
Nyomozásra és képlopásra simán jó a hekkereknek.
Amúgy meg fészet munkáltatók is nézegetik,nem csak rosszindulatú emberek és kémprogramok...
Én ezért sem használom már régóta azt a hulladék oldalt.
"Baromság. Bizonyítékod is van, vagy csak alaptalanul vádaskodsz? "
Én vagyok a bizonyíték!!
Szerinted baromság, de amit írok az nem lehetetlen. Egy profi hekernek semilyen programot nem kell a gépedre tenni ahhoz hogy feltörje. (igaz, a chat.hu-n nem hekerek vannak csak hülye férgek)
Utolsó válaszoló: én se használom a fb-t :)
"A történetek amiket leírtam igazak"
Pont annyira, mint a Mónika show elraboltak az ufók sztorijai :D
"Valós időben hozzáférnek a számítógépekhez, telefonokhoz, gyakorlatilag bármihez. (a chat.hu)"
Ekkora baromságot sem olvastam még :D Már nem azért mondom, de chat.hu-n nagyjából csak agyhalottak vannak...
"Egy profi hekernek semilyen programot nem kell a gépedre tenni ahhoz hogy feltörje."
Igen, csak pötyög ezerrel a billentyűzeten és fut előtte a mátrix mint a filmekben... :D
"igaz, a chat.hu-n nem hekerek vannak csak hülye férgek"
Ha te magad is ezt állítod, akkor mi a f..szról beszélünk? Ez így elég nagy öngól.
a chat.hu egy TIPIKUS magyar proli mentalitású oldal a tulajdonosaival és a felhasználóival egyetemben.
a tulajdonosok örülnek, hogy létrehoztak egy jószágot, ami termeli nekik a pénzt, a sok buta proli meg ezt használja...mert máshoz kevés az esze.
ez magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!