Nem értem egy igazi demokráciában hogyan lehet képviselni a kisebbségek érdekeit?
A kisebbségi jogok éppen azt a célt szolgálják, hogy a kisebbséget ne nyomhassa el a többség. Pl. kedvezőbb feltételekkel (azaz kevesebb szavazattal) is tudnak képviselőt delegálni az Országgyűlésbe. Ebből kifolyólag nem teljesen igaz az, hogy mindenkinek egy szavazata van, mivel a kisebbségi képviselőre leadott szavazat kvázi többet ér (mivel kevesebb kell hozzá, hogy bejusson a parlamentbe). Remélem érthetően írtam le.
Persze ennek a gyakorlati megvalósulása már más kérdés.
ha vannak kisebbségi jogok, akkor igen, de azokat is egyszer meg kellett szavazni
ha politikai okból, valaki a kisebbségek szavazatait megvásárolja, akkor igen, de amíg a választott képviselő továbbra is kisebbségben van, mit ér?
engem az érdekelne, hogy elviekben lehet-e olyan demokrácia, ahol képviselve vannak a kisebbségek, és ez nem meghatározhatatlan vagy esetleges és szubjektív gyakorlati működések lévén jön létre, hanem bele van kódolva a rendszerbe, vagy ilyen nem létezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!