Leejtettünk véletlenül egy tejfölt egy boltban (65 forint). A pénztárnál elfelejtettünk szólni. Vissza kellene menni és kifizetni?
Hát egy leejtett tejföllel én sem lennék megelégedve tehát ha kifizetted is volna, akkor azonnal vissza kellene hogy kapd, tehát a vége 0.
Ha gond lett volna szóltak volna, de ők is tettek rá, sokkal több is elmegy a reszlibe naponta.
Van biztosítás, úgyhogy megtérítik nekik.
Nem foglalkoznék vele.
'Elég szomorú hogy a kilencest lepontoztátok..'
Aki ilyesmit kötéllel szankcionálna, annál nem is csodálom.
1. Visszamenni nem kell ilyen kis tételnél, de ott a helyszínen szólni és felajánlani a kifizetést igen, illene. (Én csak akkor megyek vissza, ha 1000 Ft-ot meghaladóan csaptam be véletlenül az eladót.)
2. A boltosnak viszont illik nem elfogadni ezt, hiszen az áru sérülése az Ő hibája is lehet, de mindenesetre az Ő kockázata.
3. Ha a rossz tárolás miatt eltörik a termék és beszennyezi a vevő ruháját akkor viszont szintén a boltosnak illik felajánlania a kártérítést önmagától.
4. Viszont, ha a velünk lévő kisgyermek okoz károkat (akire nekünk kellett volna felügyelnünk) akkor minden esetben meg kell térítenünk a boltos kárát és elnézést kell kérni a többletmunkáért amit okoztunk, akkor is ha nekünk is lett kárunk a dologból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!