Drónnal be szabad repülni magánházak udvaraiba vagy azok fölé? Ha nem, akkor mennyire lehet megközelíteni őket? Milyen szabályok vonatkoznak magánházak légtereire?
Úgy lehet vásáriolni, hogy viszonylag új dolog és a törvényalkotóknak fogalmuk sincs arról. hogy hogyan viszonyuljanak a kérdéshez.
Az hogy te 1 km-ről irányítod az azért nem a 40 ezer forintos kategória.
(egyébként a legnagyobb hátránya ezeknek a cuccoknak hogy irtózatosan kicsit a terhelhetőségük. (természetesen a megfelelő körülmények között meg lehet vele ölni egy embert, bár a tipikus játélk kategóriával szerintem inkább csak súlyos sérülést okozni) de ne úgy képzeld el hogy egy házat felrobbantasz vele.
Nyaron voltak ilyen hirek, vmelyik nyugati orszag (franciak talan) eromuve folott repkedtek "azonositatlan" dronok.
Serulest pedig a megveheto dronokkal eleg nehez okozni - a sulycsokkentes miatt nem masszivak, sem nem terhelhetoek nagyon tul.
Bizonyos magasság alatt magánlaksértés. Ha meg képet is készítesz, akkor az is plusz bűncselekmény.
Én például meztelenül szoktam napozni a kertemben, és ha valaki lefotózna, akkor igencsak mérges lennék rá.
Valóban nincs szabályozva ez a kérdés, szükség lenne megfelelő törvényekre.
OV háza viszont más, az más megítélés alá esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!